recept

Uz piletinu, ribu ili neki DOBAR umak: Najsočniji KROKETI od KROMPIRA prave se lako, ali su NEPONOVLJIVOG ukusa

0

Za sve ljubitelje krompira ovo će biti fantastičan obrok ili prilog kelu

foto: Youtube Printscreen, 매일맛나 delicious day
foto: Youtube Printscreen, 매일맛나 delicious day

SASTOJCI:

 

570g oljuštenog krompira

60g maslaca

40ml mleka

4-5 prstohvata soli (ili po ukusu) 

 

2 jajeta

brašno

prezle

ulje

 

PRIPREMA:

 

Krompir oljuštite na komade, operite i stavite da se kuva.

Kad je skuvan, ocedite ga od vode, dodajte maslac i izgnječite u pire. Prelijte mlekom i promešajte.

 

Najbolje je da pire sipate u poslastičarski špric. U pleh ili četvrtastu posudu obloženu folijom sipajte pire iz šprica (u oblik duguljaste tulumbe), pokopite, pa ostavite da se ohladi. Kad se ohladi, isecite smesu na jednake parčiće kao na slici:

 

testo
foto: Youtube Printscreen, 매일맛나 delicious day

Svako parče smese uvaljajte u brašno, jaja i prezle. Pržite u dubokom ulju.

 

 

makonda-tracker