bogatstvo ukusa

Hrana koja odiše luksuzom: Ova 3 jela bila su nezamenjiva na srpskom dvoru (RECEPT)

0
Mnogi su zaboravili stare recepte koji su nekada bili odraz prestiža i moći, a danas su svima dostupni.

 

 

 

foto: Profimedia

 

Piletina u medu


Ovo jelo datira iz XII veka, a poznato je da se služilo na dvoru od vremena Stefana Prvovenčanog. Pileće grudi se blago usole i dobro istrljaju medom. Ovakvo meso se ostavi da odstoji dva sata, pa se uvalja u pšenično brašno i prži na masti dok ne dobije zlatnu boju.


Ručak u pikantnoj marinadi: Piletina s pivom? Nego šta!

 

U posudu u kojoj se meso pržilo sipa se belo vino, beli luk i malo majčine dušice, pa se tim sosom preliva meso i tako služi.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

makonda-tracker