Sočno

Ručak u pikantnoj marinadi: Piletina s pivom? Nego šta!

0
Uz ovaj recept pripremićete nezaboravan ručak. Zanimljivi saft od piva će oduševiti mnoge gurmane...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

8 karabataka bez kože i kostiju


senf


ruzmarin


2 - 3 kašika vorčester sosa


1 kašičica meda


1 mala konzerva piva


50 g suvih šljiva


1 kašika brašna


malo ulja


so

 

biber

 

Priprema:

 

Piletinu namažite senfom i istrljajte ruzmarinom, piše Lisa. U činiji pomešajte vorčester sos i med. Piletinu marinirajte u ovoj smesi nekoliko sati. Pomešajte pivo i brašno i time prelijte piletinu.

 

Jedite hleb bez griže savesti: Bez brašna, a ukusan (FOTO)

 

Dodajte suve šljive. Poslite i pobiberite. Pokrijte folijom i stavite u rernu da se peče na tiho 2-3 sata.

makonda-tracker