bogatstvo ukusa

Hrana koja odiše luksuzom: Ova 3 jela bila su nezamenjiva na srpskom dvoru (RECEPT)

0
Mnogi su zaboravili stare recepte koji su nekada bili odraz prestiža i moći, a danas su svima dostupni.

 

 

foto: Profimedia

 

Šljive punjene kozijim sirom u slanini

 

Ima podataka da je ovo jelo bilo u upotrebi u Srbiji 1393. godine. Suve šljive se potope u vodu da omekšaju, izvade se, ocede i osuše. Kada im se odstrane koštice, na njihovo mesto stave se orasi u komadima i kozji sir.


Osvojiće svakog gurmana: Seljački lonac, jelo oko kojeg se okuplja cela porodica

 

Sve se obmota tanjim šnitama slanine i peče na žaru. Jelo se obično služilo na komadićima pšeničnog ili ražanog, zapečenog hleba.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

makonda-tracker