izvrsna

Kilimandžaro će vas oboriti s nogu: Preukusni fil i još lepša i mekanija čokolada (RECEPT)

0
Poslastica koju ćete praviti iznova i iznova

 

 

Ohlađenu koru presecite na dva jednaka dela vodoravno. Izvadite činiju sa filom, poklopite jednom korom pa sve zajedno prevrnite na tacnu. Treblo bi da vam ostane oko 1 cm kore viška oko fila kada okrenete jer ćete tu naslanjati komade druge kore.

 

Drugu koru iseći na 8 do 12 jednakih delova. Naslanjati trouglove jedan do drugog na donju koru pa onda jedan do drugog, da im se gornji špicevi dodiruju, a vi dobijete izgled vulkana.

 

U "grotlo" narendajte dosta čokolade ili sipajte voćni sirup. Ako niste ljubitelj ukrašavanja, možete da preskočite oblikovanje u loptastoj posudi, jednostavno stavite krem na koru, preklopite drugom i ukrasite po želji. U tom slučaju, dobićete izgled sa fotografije

 

 

makonda-tracker