Priprema: Skuvajte mleko sa grizom i ohladite. Masa je gusta. Na malo ulja propržite prezle i ostavite da se ohlade, piše Lisa.rs.
Kad se griz ohladi dodati jaje, prašak za pecivo, brašno i rendanu čokoladu. Umesite glatko testo i od testa napravite valjak. Valjak preseći na jednake komade i svaki rastanjiti oklagijom i naneti po kašiku džema.
Ukusni brauni od kestena bez brašna, preliven tamnom čokoladom
Napraviti knedlu. Knedle stavite da se kuvaju u blago posoljenoj, provreloj vodi. Knedle su gotove kad isplivaju na površinu. Kuvati ih još 3-4 minuta.
SASTOJCI
500 ml mleka
250 g griza
150 g prezli
1 jaje
5 kašika čokolade za kuvanje
1 kesica praška za pecivo
cimet i vanilin šećer (po želji)
5 kašika džema po izboru
250 g brašna