NEZABORAVNI UKUS

Ovo je najukusniji slatkiš za ljubitelje džema: Ovo su knedle bez šljiva (RECEPT)

0
Neodoljiv ukus knedli od džema! Brza i jednostavna priprema za svaku priliku.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Priprema: Skuvajte mleko sa grizom i ohladite. Masa je gusta. Na malo ulja propržite prezle i ostavite da se ohlade, piše Lisa.rs.

 

Kad se griz ohladi dodati jaje, prašak za pecivo, brašno i rendanu čokoladu. Umesite glatko testo i od testa napravite valjak. Valjak preseći na jednake komade i svaki rastanjiti oklagijom i naneti po kašiku džema.

 

Ukusni brauni od kestena bez brašna, preliven tamnom čokoladom

 

Napraviti knedlu. Knedle stavite da se kuvaju u blago posoljenoj, provreloj vodi. Knedle su gotove kad isplivaju na površinu. Kuvati ih još 3-4 minuta.

 

SASTOJCI

500 ml mleka

250 g griza

150 g prezli

1 jaje

5 kašika čokolade za kuvanje

1 kesica praška za pecivo

cimet i vanilin šećer (po želji)

5 kašika džema po izboru

250 g brašna

 

 

 

 

 

 


 

makonda-tracker