icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Super ideja za ručak

Omiljeni specijalitet bez mesa: Musaka od kukuruza

Podeli:

  • 1
Da li ste ikada probali vegetarijansku musaku? Pečeni šećerac, sir... Ovaj recept preti da i vama postane omiljeni!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

pola šolje mleka


1/2 šolje neutralne pavlake


2 kašike putera


1 1/2 kašika šećera


2 kašike brašna


kašičica soli


4-5 šolja kukuruza šećerca


2 jajeta


1/2 šolje rendanog kačkavalja


iseckan vlašac za dekoraciju, po želji

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 20 stepeni, piše Stvar ukusa. Nauljite vatrostalnu posudu ili dublji pleh. U dubljem tiganju srednje veličine zagrejte neutralnu pavlaku, 1/4 šolje mleka, šećer i puter i zagrevajte na srednjoj vatri.

 

Dok se greje smesa s pavlakom pomešajte brašno i preostalo mleko (1/4 šolje). Kada smesa s pavlakom počne da vri, dodajte polako mešavinu mleka i brašna i mešajte dok se sve ne zgusne (između 30 sekundi i 1 minuta). Sklonite smesu s ringle i dodajte joj šećerac i so. Sve dobro promešajte.

 

Ništa lakše, ništa lepše: Musaka od kuvanog krompira

 

Umutite dobro jaja i dodajte polako pripremljenoj smesi sa šećercem neprestano mešajući. Smesu sipajte u pripremljen pleh i pecite oko 30 minuta u zagrejanoj rerni.

 

Nakon 25. minuta pečenja pospite jelo rendanim kačkavaljem i vratite u rernu još 5 minuta. Gotovo jelo izvadite iz rerne i ostavite da se hladi 10-15 minuta, a pre serviranj po želji pospite iseckanim vlašcem.

Inicijalizacija u toku...