Probajte

Ništa lakše, ništa lepše: Musaka od kuvanog krompira

0
Posebno ako vam krompir treba i za neko drugo jelo koje pripremate tog dana, eventualno dezert, musaka od kuvanog krompira sjajno je jelo!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

4 velika krompira


400 g mlevenog mesa


1 šargarepa


2 glavice luka


1 dl pasiranog paradajza


so


biber


mešavina začina


mlevena crvena paprika


čili


kari


1 jaje


1 čaša jogurta

 

Priprema:

 

Na malo ulja prodinstati sitno seckan luk, pa kad postane staklast dodati mleveno meso. Kratko dinstati, pa dodati i rendanu šargarepu, začine, po ukusu so, biber, mešavinu začina, kari, čili i papriku.

 

Preliti pasiranim paradajzom, sa malo vode, dodati seckan peršun, pa kratko krčkati. Krompir oljuštiti, iseći na kolutove, pa skuvati do pola u vodi vodi.

 

Taljatele u neobičnom, ukusnom pesto sosu od kopriva

 

Procediti, posoliti, pa polovinu poređati u vatrostalni sud, preko staviti dinstano meso. Preko mesa staviti drugu polovinu kuvanog krompira, preliti umućenim jajetom i jogurtom, pa zapeći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni.

makonda-tracker