Sastojci:
4 velika krompira
400 g mlevenog mesa
1 šargarepa
2 glavice luka
1 dl pasiranog paradajza
so
biber
mešavina začina
mlevena crvena paprika
čili
kari
1 jaje
1 čaša jogurta
Priprema:
Na malo ulja prodinstati sitno seckan luk, pa kad postane staklast dodati mleveno meso. Kratko dinstati, pa dodati i rendanu šargarepu, začine, po ukusu so, biber, mešavinu začina, kari, čili i papriku.
Preliti pasiranim paradajzom, sa malo vode, dodati seckan peršun, pa kratko krčkati. Krompir oljuštiti, iseći na kolutove, pa skuvati do pola u vodi vodi.
Taljatele u neobičnom, ukusnom pesto sosu od kopriva
Procediti, posoliti, pa polovinu poređati u vatrostalni sud, preko staviti dinstano meso. Preko mesa staviti drugu polovinu kuvanog krompira, preliti umućenim jajetom i jogurtom, pa zapeći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni.