Ako imate stari hleb, ali želite zdraviju varijantu prženice, evo recepta za vas
Kada vam ostane starog hleba, najbolji način da ga iskoristite jeste da napravite prženice.
Negde se nazivaju rutavcima, negde pofezne ili zavijačama, ali uvek su ukusne i mogu da se jedu na najrazličitije načine. Uz slano ili slatko, uvek su pun pogodak i svi ih vole.
Međutim, jedina zamerka je što se spremaju prženjem u ulju, ali sada i za to imamo rešenje.
Donosimo vam recept za prženice iz rerne koje se spremaju bez kapi ulja, a u kojima možete da uživate bez griže savesti.
Sastojci:
- 10 parčeta starog hleba
- 3 jaja
- 1 dl mleka
- prstohvat soli
- prstohvat šećera
Priprema:
Umutite jaja sa mlekom, a potom dodajte so i šećer.
Kada ste dobiti homogenu smesu, svako parče hleba natopite mešavinom mleka i jaja, a onda ih ređajte u pleh u koji ste pretnodno stavili papir za pečenje.
Prženice pecite u zagrejanoj rerni na oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju
BONUS VIDEO
17.12.2025. KAKAV SMO HLEB JELI NEKAD, A KAKAV JEDEMO DANAS?





