ideja za doručak ili večeru

Prženice iz rerne od 5 sastojaka, bez kapi ulja: Brzi doručak ili večera gotovi za 20 minuta

0

Ako imate stari hleb, ali želite zdraviju varijantu prženice, evo recepta za vas

foto: Shutterstock/V.Dr
foto: Shutterstock/V.Dr

Kada vam ostane starog hleba, najbolji način da ga iskoristite jeste da napravite prženice.

 

Negde se nazivaju rutavcima, negde pofezne ili zavijačama, ali uvek su ukusne i mogu da se jedu na najrazličitije načine. Uz slano ili slatko, uvek su pun pogodak i svi ih vole.

 

Međutim, jedina zamerka je što se spremaju prženjem u ulju, ali sada i za to imamo rešenje.

Donosimo vam recept za prženice iz rerne koje se spremaju bez kapi ulja, a u kojima možete da uživate bez griže savesti.


Sastojci:

 

  • 10 parčeta starog hleba
  • 3 jaja
  • 1 dl mleka
  • prstohvat soli
  • prstohvat šećera

 

Priprema:

 

Umutite jaja sa mlekom, a potom dodajte so i šećer.

 

Kada ste dobiti homogenu smesu, svako parče hleba natopite mešavinom mleka i jaja, a onda ih ređajte u pleh u koji ste pretnodno stavili papir za pečenje.

 

Prženice pecite u zagrejanoj rerni na oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju

 

BONUS VIDEO

17.12.2025. KAKAV SMO HLEB JELI NEKAD, A KAKAV JEDEMO DANAS?

 

makonda-tracker