čik joj odolite!

Kineska salata je ukusnija i od ruske, a pravi se očas posla: Kremasti prilog koji ide uz svako jelo na slavskoj trpezi

0

Nema kvalitetne slavske trpeze bez hladnih, kremastih salata, koje ulepšavaju uživanje u toplim sarmama, pečenju i domaćim pitama, a kineska je pravi specijalitet.

Izdašna domaća kineska salata kao hladan prilog na slavskoj trpezi
Izdašna domaća kineska salata kao hladan prilog na slavskoj trpezifoto: Fotosr52/Shutterstock

Ako su vam dosadile ruska i mimoza salata i želite da probate nešto novo, a ipak pouzdano ukusno i jednostavno za pripremu, ne morate više da tražite. Imamo fenomenalan slavski prilog za vas!

 

Danas vam predstavljamo zasitnu, kremastu i brzu kinesku salatu, koja se pravi za tren oka, ali je toliko ukusna da će brzo nestati s trpeze, pa je slobodno odmah napravite po duplim merama.

 

Ova salata od pirinča, šunke i jaja jedna je od onih koje svi vole, a zahvaljujući kombinaciji pavlake, majoneza i kiselih krastavčića, ima osvežavajuću notu koja savršeno ide uz slana jela. 

Sastojci:

 

  • 200 g pirinča
  • 200 g šunke
  • 3 šolje vode
  • 180 g kisele pavlake
  • 100 g majoneza
  • 1 kašičica soli
  • 4 kisela krastavčića
  • 4 kuvana jajeta

 

Priprema

  1. Spustite pirinač u šerpu, prelijte vodom, posolite, pa stavite da se kuva. Kad pirinač omekne, sklonite na stranu da se hladi.
  2. Skuvajte jaja, pa ih iseckajte sitno i pomešajte ih sa sitno seckanim krastavcima i šunkom.
  3. U to dodajte majonez i kiselu pavlaku, pa posolite još po želji. Ubacite i dobro proceđen pirinač, pa promešajte i stavite u frižider da se hladi.

BONUS VIDEO

Koliko košta proslaviti krsnu slavu u Srbiji?

 

makonda-tracker