Jednostavna, gotova za tili čas i zdrava: Recept za domaću paštetu koju ćete rado deci davati svaki dan

0

Ako su i vaši mališani ljubitelji najnezdravije namirnice koju možete da im ponudite - paštete, onda je vreme da primenite ovu taktiku

LEPŠI NAMAZ SIGURNO NIKAD NISTE PROBALI
LEPŠI NAMAZ SIGURNO NIKAD NISTE PROBALI foto: Goskova Tatiana/Shutterstock

Deca često ne razumeju da su neki proizvodi ukusni, jeftini, ali nisu zdravi i ne mogu da im pruže ništa od onoga što im tokom rasta i razvoja treba. Napravljeni tako da mame ukusom, čest su izbor za doručak i večeru, ali ono što je jasno je da treba da ih izbegnemo kad god možemo.

 

Svi dobro znamo da je reč o paštetama i vrišlama, a kako biste svojoj deci ipak udovoljili i pružili im užitak koji se maže na hleb napravite im domaću paštetu koja je ukusom veoma slična, čak i ista, zavisi koju vaši mališani najviše vole. 

Kada kuvate supu u nju uvek ubacujete meso, povrće, začine, koje posle pripremanja supe najčešće bacite. E pa od sada ćete ih iskoristiti na najbolji mogući način.

 

Recept za domaću paštetu

 

Sastojci:

 

  • 300 g belog mesa
  • 200 g junetine
  • 3 šargarepe
  • 3 bele zeleni
  • 100 g celera
  • 1 crni luk
  • 3 kisela krastavčića 
  • so
  • biber
  • 3,4 kašike majoneza
  • 3 kašike senfa
  • malo čorbice u kojoj se sve kuvalo
DOMAĆA PAŠTETA UKUSNIJA OD KUPOVNE, A ZDRAVIJA
DOMAĆA PAŠTETA UKUSNIJA OD KUPOVNE, A ZDRAVIJA foto: Shutterstock / Jiri Hera

Priprema:

 

U šerpu stavite meso, povrće koje ste prethodno očistili i neka se sve skuva. Procedite, supu ostavite i zakuvajte za ručak sa rezancima ili knedlama, a povrće i meso ostavite da se prohladi pa ubacite u blender ili secko i dobro izblendirajte tako da se dobije glatka masa.

 

Sve stavite u frižider, u zatvorenu posudu i iskoristite u naredna tri dana. 

 

Bonus video:

Viršle kao nekada 

 

makonda-tracker