čik im odolite!

Moka mafini koji ostaju mekani 5 dana! Umuti se za nekoliko minuta, a tako su ukusni da će vam i dupla mera biti malo

0

Čak i ako neko nije ljubitelj kafe, ovaj dezert će mu se dopasti! Ako vam treba brz slatkiš posle ručka ili želite da iznenadite goste nečim što je miks novog i poznatog, obavezno ih probajte tokom sezone praznika.

Slatki mafini s kafom i kakaoom
Slatki mafini s kafom i kakaoomfoto: Adamlee01/Shutterstock

Znate onaj osećaj kada sednete pored šolje kafe koja se puši i širi prostorijom opuštajući miris? Ovi slatki mafini pružaju baš to, ali s još malo šećera i kakaoa povrh svega!


Moka dezerti su vrlo popularni među ljubiteljima kafe, ali čak i ako ne spadate u njih, ovim kolačima ima taman toliko instant kafe da se zadovolje različiti ukusi. Pripremaju se za tren oka i zaista ih vredi probati, a ostaće vam mekani, neće se mrviti i zadržaće svežinu danima.


Sastojci:

 

  • 2 cela jajeta
  • 250 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika instant kafe po izboru
  • 180 ml mleka
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 150 ml ulja
  • 70 g kakao praha


Priprema

  1. Razmutite kašiku instant kafe u mleku.
  2. Umutite jaja sa šećerom i vanilinim šećerom, pa sipajte ulje, a potom i mleko s kafom.
  3. U to umešajte brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo i kakao prahom, pa mutite žicom dok ne razbijete gromuljice.
  4. Sipajte smesu u kalup za mafine obložen korpicama za pečenje, pa pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni ne duže od 30 minuta. Kad čačkalica zabodena u sredinu mafina izađe čista, gotovi su!

Po želji možete da ukrasite mafine šlagom, čokoladnim ili šarenim mrvicama, rendanom čokoladom, kakaoom ili zrnima kafe, otopljenom čokoladom...

 

BONUS VIDEO

Ovo je prvi srpski kolač


 

 

 

makonda-tracker