Ako želite brzinski obrok ova pita je savršena i veoma jednostavna za pripremu
Ukoliko volite brza i jednostavna jela koja svi vole onda je pita sa sirom defintivno jedno od njih.
Osim što je veoma jednostavna za pripremu ova pita se sprema brzo, a kad je gurnete u rernu imate vremena da završavate ostale poslove i ona je za manje od pola sata spremna.
Poslužite je uz domaći ajvar, suhomesnate proizvode ili samo uz jugurt i uživanje je zagarantovano.
Potrebno je:
- 500 g gotovih tankih kora za pitu
- 500 g sitnog sira
- pola kašičice soli
- 2 jaja
- 100 ml mleka
- 50 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
U posudu sipati mleko, ulje i prašak za pecivo i promeštati. U drugu, veću, staviti sir, jaja, so. Izmešati. To je fil. Njime mažemo svaku drugu koru.
Na svaku koru staviti po 2,3 kašike smese od mleka, ulja i praška za pecivo. Na drugu staviti smesu od sira i jaja i razmazati. Ne preterivati da ne bi bila dekava. Nakon mazanja druge kore urolati je i staviti u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom.
Postupak ponoviti sve dok ne potrošite kore. Nakon toga možete posuti odozgo malo ulja još ako volite da bude malo masnija. Ako ste za neku laganiju varijantu onda bez ulja. Takođe, može susam preko ako ga volite.
Stavite da se peče na 200 stepeni oko 25 minuta. Pečenu izvadite pokrijte krpom ako volite da bude meka, ako želite da bude hrskava ne pokrivajte. Isecite i uživajte .
Bonus video:
Čokolada sa čvarcima




