slasno & mirišljavo

Posni pica-pužići za koje se ne mesi testo: Mekani su, supersočni i možete da ih jedete do 5 dana, a prave se očas posla

0

Ako ste ljubitelj peciva, ovaj posni recept jednostavno je nezaobilazan! Priprema je jednostavna, treba vam i malo vremena i malo sastojaka, a ukus je jednostavno fantastičan.

Pica-pužići na brzinu
Pica-pužići na brzinufoto: AS Foodstudio/Shutterstock

Uskršnji post uveliko je počeo, a dok ručak uglavnom traži manje planiranja, prvi i poslednji obrok u danu često zahtevaju malo više kreativnosti, iako ima mnogo fenomenalnih ideja za posni doručak i večeru.


Ako želite da to bude pecivo, a nemate mnogo vremena da zamestite testo i čekate da nadođe, obavezno probajte posno lisnato testo kao glavni sastojak i filujte ga po želji.

 

Jedno od rešenja su pica-pužići bez jaja, šunke i ostalih mrsnih sastojaka, koji se prave očas posla.


Sastojci:

 

  • 700 g lisnatog testa
  • 30 ml paradajz sosa
  • 150-200 g šampinjona
  • 200 g biljnog sira
  • 2 kašike kečapa
  • origano po ukusu
  • malo ulja i vode


Priprema

 

  1. Razvucite list lisnatog testa oklagijom, pa ga isecite na dugačke trake.
  2. Namažite na svaku od traka malo paradajz sosa i kečapa, ali po sredini, tako da se ne razlije prilikom pečenja.
  3. Poređajte preko toga šampinjone sečene sitno.
  4. Isto ponovite s biljnim sirom.
  5. Pospite origanom, pa počnite da motate trake u "pužiće".
  6. Ređajte po plehu koji ste podmazali uljem ili obložili papirom za pečenje, pa namažite mešavinom ulja i vode u odnosu 1:1 (dovoljno je sasvim malo).
  7. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, oko 25 minuta.

 

BONUS VIDEO

Počeo Vaskršnji post

 

makonda-tracker