Treba vam ideja za brz, praktičan i ukusan obrok koji će oduševiti celu porodicu? Ne tražite dalje jer su ove pituljice inspirisane gibanicom sve to.
Ovi slani mafini pripremaju se jednostavno, od sastojaka koje sigurno već imate kod kuće, a gotove su, sve s pečenjem, za manje od pola sata.
Najbolje od svega je što jednako su ukusne i tople i hladne, pa ih možete poneti na posao, spakovati deci za školu ili poslužiti uz jogurt za večeru ili doručak. Jednostavno, uz minimalan trud, dobijate ukusan i praktičan obrok za svaku priliku!
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kora za pitu
- 3 jajeta
- 2 čaše jogurta
- malo ulja
- pola kašičice praška za pecivo
- so po ukusu
- susam po želji
Priprema
- Žicom (ili čak mikserom) umutite jaja penasto, pa dodajte so po želji , jogurt i prašak za pecivo i polako promešajte.
- Dodajte malo ulja kako se pitice ne bi lepile i da bi bile malo kremastije (biće dovoljno pola čaše), pa ponovo promešajte.
- Iscepkajte kore za pitu, pa ih umačite u smesu i ređajte u kalup za magine obložen korpicama za pečenje. Pospite susamom.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, oko 15-20 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu mafina ne bude čista kad je izvadite.
Ostavite da odstoji najmanje pet minuta posle pečenja, pokriveno čistom krpom, pa služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BONUS VIDEO
Kako da testo brže naraste?
( Glossy, T.S.R. )




