Ovakav spoj sastojaka čini da se uživa svim čulima, pa ne čudi što ima ime koje znači sreću, sreću za naša nepca, a i stomak.
Vreme slava je tu i sada je pravo vreme da razmišljamo o tome šta će se ove godine naći na slavskim trepezama.
Izbor jela je veoma važan, a ako želite da uvedete neke promene i učiniti drugačije zadovoljstvo svojim gostima obavezno isprobajte salatu koja nosi ime "sreća".
Čim je probate biće vam jasno zašto nosi ovo ime, ona je sreća za sva čula, a i stomak će joj se obradovati.
Sastojci:
- 350 g ćurećeg ili pilećeg filea
- 250 g tvrdog sira (poželjno ne previše slanog)
- 8 jaja
- 100 g konzerviranog ananasa
- 3 do 4 kašike majoneza ili pavlake (po ukusu)
- So, sveže mleveni crni biber i čen belog luka – po želji
Priprema korak po korak:
- Meso operite, uklonite višak masnoće i kuvajte u slanoj vodi dok ne omekša. Ohladite i isecite na tanke trakice.
- Jaja skuvajte tvrdo. Odmah nakon kuvanja potopite u hladnu vodu da se lakše oljušte.
Slaganje:
- Prvi sloj je isečeno meso, blago posolite i premažite slojem majoneza ili pavlake.
- Slede sitno iseckani ananas.
- Zatim rendana belanca, sa još malo sosa preko.
- Sloj rendanog tvrdog sira pomešan
- Preko majonez i pavlaka
- Za kraj rendana žumanca, pažljivo raspoređena po celoj površini.
Za dodatni ukus, možete dodati sitno seckani beli luk.
Kako učiniti ovu salatu još lepšom i ukusnijom?
Salatu možete ukrasiti semenkama nara, prstenovima crnog luka ili grančicama kopra. Posebno lepo izgleda kada se služi pojedinačno – u posudicama ili kulinarskim prstenovima. Oni koji paze na ishranu mogu zameniti majonez domaćim sosom od jogurta, limunovog soka i malo dijon senfa.
Ova salata se ne zove Sreča bez razloga. Ona oslikava raspoloženje koje salata izaziva. Savršeno se uklapa uz gotovo sva jela privlačeći blagostanje, zdravlje i lepe emocije. Neka vaša praznična trpeza postane simbol radosti i izobilja uz nove ukuse. Prijatno.
Bonus video:
Tarator salata




