očas posla na stolu

Slani pica-štapići za koje se ne mesi testo: Najbrže slavsko predjelo jednako ukusno i hladno i toplo

0

Ovako pripremljeni pica-štapići mogu satima da stoje na stolu, a da ne izgube ni svežinu, ni mekoću, ni ukus! I što je najbolje od svega, biće spremni za pečenje za svega nekoliko minuta posla.

Slani pica-štapići
Slani pica-štapići foto: Appetizing.tv-Baking Recipes/YouTube Screenshot

Ako tražite brzo, jednostavno i dekorativno predjelo za slavsku trpezu, ovi slani štapići od lisnatog testa su pravi izbor!

 

Ne zahtevaju da mesite testo i čekate da nadođe, a spremni su za pečenje za svega nekoliko minuta. Zahvaljujući kombinaciji paradajz paste, origana i kačkavalja ovi mekani, neodoljivi štapići imaju ukus koji podseća na picu, dok ih lisnato testo čini laganim i hrskavim.

 

Idealni su i za brz doručak ili večeru, kao i kad vam treba zasitno pecivo koje ćete spakovati za posao.

Ovi štapići su toliko ukusni da nestaju brže nego što se pripremaju, zato odmah napravite duplu meru!

 

Sastojci:

 

  • 600 g lisnatog testa
  • 40 ml paradajz paste
  • 10 g origana
  • 150 g kačkvalja
  • 20 g peršuna
  • 1 jaje

 

Punjeni uvrnuti štapići za predjelo, doručak ili večeru
Punjeni uvrnuti štapići za predjelo, doručak ili večerufoto: Appetizing.tv-Baking Recipes/YouTube Screenshot

Priprema

  1. Razvucite 300g lisnatog testa oklagijom, pa isecite napola.
  2. Namažite paradajz pastu, a zatim pospite origano, rendani kačkavalj, sitno seckan peršun, a potom preklopite drugim listom lisnatog testa od 300 g.
  3. Isecite na trake.
  4. Umutite jedno jaje i njime namažite sve trake.
  5. Jednu po jednu traku podižite i uvrćite, pa ređajte po plehu obloženom papirom za pečenje. Ako vam je ostalo još jajeta, namažite odozgo još malo.
  6. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.

Priprema slanih štapića korak po korak

 

BONUS VIDEO

Pekar objasnio kako se pravilno priprema slavski kolač

 

makonda-tracker