Dezert u čaši od 3 sastojka idealan je uz kafu.
Omiljeni su nam oni dezerti koji su preukusni, ali za koje nam ne treba mnogo ni vremena ni sastojaka.
Za ovaj čokoladni dezert u čaši potrebna su vam samo tri sastojka, a priprema ovog recepta je veoma laka.
Jedino će vam biti teško da sačekate sat ili dva da se spremljen slatkiš ohladi u frižideru, pre nego što ga probate. Ali sigurni smo da ćete uspeti.
Sastojci:
- 250 gr tamne čokolade
- 60 grama putera
- 500 ml slatke pavlake
Po želji, ne mora
- kakao prah - za posipanje
Priprema:
Iseckajte čokoladu i stavitte u činiju. Dodati puter u činiju.
Stavite vodu na ringlu da proključa, pa na pari istopiti čokoladu i puter konstantno mešajući dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Dodajte ovoj smesi 60 ml slatke pavlake i mešajte.
Stavite u drugu činiju preostali deo slatke pavlake i umutite mikserom u šlag.
Postepeno dodajte slatku pavlaku/šlag smesi od čokolade i mešajte.
Sipajte dezert u čaše i lepo izravnajte. Ohladite sat, dva u frižideru pre nego što podlužite
Po želji pospite preko kakao prah. Uživajte.
BONUS VIDEO
Dubai čokolada postaje zaborav! Iz Srema stiže prva čokolada sa čvarcima - recept je tajna, a svako ko ju je probao, bio je oduševljen!





