Preukusan spoj testa i pudinga za neponovljivo iskustvo.
Kremaste torte u koje treba da uložimo malo vremena, a koje se prave od svega nekoliko sastojaka su nam omiljene.
Napoleon torta je upravo jedna od njih. Nije da se baš pravi sama od sebe, ali način pripreme je jednostavan toliko da uspeva i apsolutnim početnicama u kuhinji.
A krajnji rezultat je fantastičan: i vizuelno, a i ukusom ništa manje ne zaostaje.
U nastavku vam predstavljamo recept za Napoleon tortu koju ćete obožavati:
Sastojci:
- 600 gr lisnatog testa
Za žuti fil:
- 80 gr šećera
- 40 gr puding sa ukusom vanile
- 500 ml mleka
Za crni fil:
- 80 gr šećera
- 40 gr puding sa ukusom vanile
- 500 ml mleka
- 200 gr tamne čokolade
Priprema:
Razvucite lisnato testo oklagijom, pa podelite kao na snimku na jednu polovinu, a drugu podelite na 15 manjih delova.
Stavite na pleh i onda izbockajte viljuškom veći deo. Pecite u rerni 20 minuta na 180 stepeni.
Potom stavite veći deo na u kalup dimenzije 35*40 cm.
Onda počnite da pravite filove. U šerpu stavite šećer, puding sa ukusom vanile i mešajući dodajte pola litre mleka. Kuvajte sedam minuta i sve vreme mešajte.
Prespite u činiju i stavite prijanjajuću foliju preko.
U drugu šerpu stavite isto: šećer, puding i mleko. Isto kuvajte 7 minuta na srednjoj vatri. Potom dodajte tamnu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
Sadržaj crnog fila prespite u drugu činiju i poklopite prijanjajuom folijom, pa ostavite da se oba fila ohlade na sobnoj temperaturi.
Potom skinite foliju i sledi filovanje torte.
Preko lisnatog testa u kalupu razlijte kutlaču žutog fila, pa preko kutlaču crnog fila i tako naizmenično kao na snimku kako biste dobili predivne šare.
Stavite tortu da se ohladi dva sata u frižideru, a onda stavite preko filova deliće lisnatog testa koje ste ispekli.
Preko pospite šećer u prahu i poslužite. Prijatno.
Kako se pravi Napoleon torta, korak po korak?
BONUS VIDEO
DA LI ZNATE ŠTA SU POPECI? Specijalitet koji će svi ukućani voleti, RECEPT NIKADA LAKŠI: Porodica kuvanjem zaradila 10.000 dinara





