provereni i preukusni

Bakini kornišoni gotovi za samo 2 sata! Recept za kisele krastavčiće zbog kojih će vam komšinice zavideti

0

Krastavčići su savršena salata tokom zime, a ako ih ovamo napravite svi će se grabiti za njih

RECEPT ZA KORNIŠONE PO BAKINOM RECEPTU
RECEPT ZA KORNIŠONE PO BAKINOM RECEPTU foto: Shutterstock / Elena Hramova

Tokom duge zime pravo osveženje i idealan dodatak uz svako jelo su kiseli krastavčići. Ukoliko ih volite i želite da uživate u njihovom savršenom ukusu prirpemite ih po bakinom receptu i uživajte u ukusu koji je jednom rečju savršen.

 

Brzi recept za krastavčiće sve domaćice obožavaju, a kako i ne bi kad je sve gotovo za manje od dva sata.

 

Ovo je provereno najbolji recept za spremanje kornišona, a kad ih jednom probate nikada više ih nećete praviti na drugačiji način.

Sastojci:

 

  • 5 kg kornišona
  • 3 l vode
  • 1 l sirćeta
  • 3 kašike mirođije
  • lovorov list
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika soli 
  • 1 vinobran
  • biber u zrnu
  • seme slačice

 

NAJLEPŠI BAKINI KISELI KRASTAVCI
NAJLEPŠI BAKINI KISELI KRASTAVCI foto: DIVA.photo/Shutterstock

Priprema:

 

Dobro operite kornišone, ocedite ih, osušite ih i rešajte u oprane i sterilisane tegle. U svaku teglu dodajte po jedan lorber, jedan cvet mirođije, kašičicu semena slačice i malo bibera u zrnu.

 

Preliv:

 

Vodu i sirće pomešajte, dodajte so i šećer, dobro promešajte i stavite da provri. Kada počne da ključa smaknite sa šporeta. Ostavite da se malo ohladi, pa dodajte vinobran i mešajte da se dobro rastopi. Sipajte preliv u tegle da skroz prekriju krastavčiće i dobro zatvorite svaku poklopcem.

 

Tegle stavite u široku šerpu na čije dno ćete prvo staviti jednu krpu. Nalijte mlaku vodu do grla tegli i stavite na ringlu da voda ključa nekih 15-ak minuta. Kad krastavčići dobiju svetlo zelenu boju, a mehurići sa dna tegle krenu prema poklopcu, znak je da su kornišoni gotovi.

 

Kad su gotovi, tegle izvadite i ušuškajte u ćebe. Potom kad se skroz ohlade čuvajte na hladnom mestu, podrumu, ostavi ili frižideru. 

 

Bonus video:

Čokolada sa čvarcima

 

makonda-tracker