Recept za kremaste paprike u pavlaci
Tražite kremastu, ali osvežavajuću zimnicu koja će svako jelo učiniti još lepšim? Nema dileme, paprike u pavlaci su pravi izbor.
Možete da ih jedete kao salatu, ali i kao samostalan obrok uz domaći hleb.
A što je najbolje, recept je krajnje jednostavan.
Sastojci:
- 5 kg paprika
- 1 litar kisele pavlake
- 1 litar jogurt
- 300 ml ulja
- 2 kašike soli
- 1 kašika šećera
- 200 ml alkoholnog sirćeta
- 1 veza peršuna
- 1 veza celera
- 5–6 čena belog luka
Priprema:
Operite paprike, očistite od semena i ispecite, a onda i ogulite i isecite na trake.
U većoj posudi sjedinite pavlaku, jogurt i ulje, pa dodajte so, sirće i šećer.
Dobro promešajte da dobijete glatku smesu.
Sitno iseckajte i peršun, celer i beli luk i stavite u smesu.
A onda polako dodajte paprike u preliv i pažljivo promešajte.
Zimnicu rasporedite u unapred sterilisane tegle, dobro pritisnite kašikom i prelijte ostatkom pavlake i jogurta tako da paprike budu potpuno potopljene.
Nakon pasterizacije tegli i hlađenja, odložite paprike u pavlaci na tamno i hladno mesto
BONUS VIDEO
Da li je zimnica zdrava ili ne?





