Ako imate u kući tikvicu, već imate skoro sve što vam treba za superbrz doručak ili večeru.
Kako može pita da bude zdrava, pitate se? Jednostavno, zaboravite na kore i brašno!
Ovo domaće pecivo inspirisano fritatom pravi se samo od jaja, tikvice i sira, a vrlo je sočno, lagano pecivo i pravi se za samo pet minuta.
Domaća pita koju vam danas predstavljamo je odlična za doručak, večeru ili kao brzinski obrok koji će vam ulepšati dan, a uz to je i bez glutena, pa je pogodna za sve koji izbegavaju brašno.
Sastojci:
- 5 jaja
- 1 velika tikvica
- mrvljeni feta sir po ukusu
Priprema
- Dobro operite tikvice, pa ih izrendajte sitno i ostavite na desetak minuta da puste višak tečnost.
- Umutite jaja, pa ubacite tikvice i mrvljeni sir, pa dobro promešajte. Ukoliko je sir slaniji, ne treba vam čak ni so.
- Sipajte smesu u pleh koji je podmazan ili obložen papirom za pečenje, pa pecite oko 30 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.
BONUS VIDEO
Najmlađi buregdžija u Srbiji
( Glossy, T.S.R. )





