U knedle možete da stavite šta god želite, ali ipak su najlepše sa šljivama.
Jedan od starinskih slatkiša koje se pravi od testa krompira koje se kasnije puni šljivama mnoge vraća u detinjstvo.
Ima mnogo recepata za knedle sa šljivama, ali ovo je verovatno najjednostavniji.
S ozbirom da je trenutno sezona šljiva u toku, ako ih imate i više nego što možete da pojedete, evo fantastičnog načina da ih iskoristite.
Sastojci:
- 20 šljiva
- 1 kg pirea od krumpira
- 400 gr brašna
- 2 jaja
- 2 kašike ulja
- malo soli
- malo prezli
- malo ulja
Priprema:
Očistiti krompit i skuvati ga u slanoj vodi, pa onda iznječiti i napraviti pire. Ostaviti da se ohladi.
Dodajte brašno, ulje, jaja i umesite testo.
Kada napravite testo, odvajajte manje količine testa da napravite knedle u koje ćete staviti po jednu šljivu.
Kuvajte ih u provreloj vodi oko 15 minuta, pa ih zatim izvadite iz vode i uvaljajte u prethodno propržene prezle.
BONUS VIDEO
OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime





