Ovaj voćni kolač je savršen za popodnevnu kafu nakon ručka. Uživajte.
Jedna od prednosti leta jeste što ima velikog izbora što se tiče voća.
Trenutno je sezona breskvi, a mnogi se odlučuju da deo breskvi iskoriste i za pravljenje ukusnih voćnih kolača i torti.
Ukoliko i vi želite da uživate u breskvama u slatkišima, imamo pravi recept za vas.
U pitanju je sočan kolač sa breskvama koji se relativno brzo priprema, potrebno je "samo" da sve sastojke pomešate i stavite u pleh da se ispeku.
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 ¾ šolje šećera
- 1 šolja ulja
- 2 šolje brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 1 kašičica sode bikarbone
- 2 šolje svežih breskvi
- ½ šolje seckanih oraha (opcionio)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh dimenzija 23*33 cm ili ga obložite papirom za pečenje.
Jednoj velikoj posudi pomešajte jaja, šećer i ulja, a nakon toga dodajte i brašno, so, cimet i sodu bikarbonu.
Kada to sve umutite, dodajte iseckane breskve i pekan orahe ili orahe ako želite.
Smesu sipajte u kalup za kolače.
Kolač pecite oko 50 minuta, a da li je kolač gotov proverite tako što ćete ga "bocnuti" čačkalicom.
Ukoliko je čista nakon što je izvadite znači da je vaš dezert spreman.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima
BONUS VIDEO
Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač





