uz kafu

Pripremićete ga za samo 10 minuta: Sočan kolač za breskvama prava je poslastica u letnjim danima (RECEPT)

0

Ovaj voćni kolač je savršen za popodnevnu kafu nakon ručka. Uživajte.

Slatkiš sa breskvama će vas osvežiti u toplim letnjim danima
Slatkiš sa breskvama će vas osvežiti u toplim letnjim danimafoto: Shutterstock/MShev

Jedna od prednosti leta jeste što ima velikog izbora što se tiče voća.

 

Trenutno je sezona breskvi, a mnogi se odlučuju da deo breskvi iskoriste i za pravljenje ukusnih voćnih kolača i torti.

 

Ukoliko i vi želite da uživate u breskvama u slatkišima, imamo pravi recept za vas. 

 

U pitanju je sočan kolač sa breskvama koji se relativno brzo priprema, potrebno je "samo" da sve sastojke pomešate i stavite u pleh da se ispeku. 


Sastojci:

 

  • 3 jaja
  • 1 ¾ šolje šećera
  • 1 šolja ulja
  • 2 šolje brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 2 šolje svežih breskvi
  • ½ šolje seckanih oraha (opcionio)


Priprema:

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh dimenzija 23*33 cm ili ga obložite papirom za pečenje.

 

Jednoj velikoj posudi pomešajte jaja, šećer i ulja, a nakon toga dodajte i brašno, so, cimet i sodu bikarbonu.

 

Kada to sve umutite, dodajte iseckane breskve i pekan orahe ili orahe ako želite.

 

Smesu sipajte u kalup za kolače.

 

Kolač pecite oko 50 minuta, a da li je kolač gotov proverite tako što ćete ga "bocnuti" čačkalicom.

 

Ukoliko je čista nakon što je izvadite znači da je vaš dezert spreman.

 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

BONUS VIDEO

 

Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač

 

makonda-tracker