Ako vam treba recept za izdašne i ukusne domaće mafine za doručak ili večeru, ovaj ne smete da propustite.

Mafini su uvek dobar izbor za doručak ili večeru, a neizostavni su i kad nam stižu gosti ili nam je potrebno brzo posluženje za posebne prilike poput slavlja.
Postoji mnogo različitih recepata za slane mafine, a uglavnom je među sastojcima brašno, ali ono nije neophodno da biste dobili ukusno i zasitno domaće pecivo.
Upravo je takav i recept koji vam predstavljamo u nastavku, a rezulat su neodiljivi i slasni mafini, koje omžete da spakujete i za posao.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 jajeta
- ulje po potrebi
- 2 crvena paprika
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- listići šunke po želji (ne manje od 10)
- 150 g kačkavalja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 4 struka nane
Priprema
- Izrendajte tikvice i stavite ih u posudu obloženu papirnim ubrusom kako bi se ocedio višak tečnosti.
- Isecite sitno papriku, crni i beli luk, pa to sve prodinstajte na malo ulja dok luk ne postane staklast. Sklonite na stranu da se hladi.
- Umutite jaja, pa im dodajte šunku, kačkavalj izrendan po želji, prašak za pecivo, ohlađeno povrće i nanu. Promešajte i začinite po ukusu.
- Sipajte smesu u papirne korpice za pečenje u kalupu za mafine, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko pola sata.
BONUS VIDEO
Voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač
( Glossy, T.S.R. )