Nema bržeg i jednostavnijeg peciva za pripremu od mafina, a da biste dobili sočne, ukusne i zasitne, nisu vam potrebni belo brašno i ulje. Postoji superzdrava alternativa, a sve se umuti za nekoliko minuta.
Jednostavni, zadovoljavajući, napravljeni od sastojaka koje već imate u kući, mafini su uvek praktično rešenje kada na brzinu želite da napravite pecivo posle kog sigurno nećete biti gladni.
Da biste to sebi obezbedili bez namirnica koje bi vam stvarale grižu savesti, poput belog brašna, šećera ili ulja, probajte sočne domaće mafine od ovsenih pahuljica, koje obiluju vlaknima i dugo čuvaju osećaj sitosti posle obroka, a imaju fantastičan ukus zahvaljujući mešavini banana i orašastih plodova.
Odvojte nekoliko minuta da sve umutite i onda uživajte pored rerne dok se domom širi božanstven miris...
Sastojci:
(za 12 mafina)
- 3 šolje ovsa
- 1 ½ šolje niskomasnog ili biljnog mleka
- 2 banane
- 2 kašičice meda
- 2 velika jajeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- ½ kašičice soli
- ½ šolje seckanih orašastih plodova
Priprema
- Sipajte ovsene pahuljice u vodu, da odstoje najmanje 20 minuta, pa ih dobro procedite.
- Uključite rernu da se greje na 190°C i postavite korpice za pečenje u kalup za mafine.
- U dubokoj činiji pomešajte ovas, mleko, pasirane banane, smeđi šećer, jaja, prašak za pecivo, cimet, ekstrakt vanile i sitno seckane orašaste plodove (u receptu koji smo pronašli predlaže se pekan orah). Dobro umutite.
- Sipajte u kalup za mafine, pa pecite oko 25 minuta, dok čačkalica zabodena u sredinu mafina ne izađe čista.
Ostavite da odstoji oko 10 minuta nakon pečenja, pa izvadite i služite toplo ili na sobnoj temperaturi.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Livijine tajne ishrane