recept

Brza smuti i prospi voćna torta: MARKIZA sa piškotama i malinama gotova za 15 minuta, a lepša od bilo kog sladoleda

0

Ukoliko želite i zaslađenje i rashlađenje ova torta je savršen izbor za vas 

NEODOLJIVA TORTA SA MALINAMA I PIŠKOTAMA
NEODOLJIVA TORTA SA MALINAMA I PIŠKOTAMA foto: Shutterstock / nelea33

Brze torte godinama ne silaze sa trona tokom leta zbog svoje jednostavne pripreme, brzine i načina na koji se spremaju. Leto je idealno za pravljenje poslastica s voćem, a jedno od najlepših definitivno su maline.

 

Pomešane sa šlagom i pavlakom, uz jednostavnu koru od piškota predstavljaju ujedno i način da se zasladite, ali i da okrepite organizam ukusom malina koji je jedinstven i mnogima omiljen. 

Potrebno je:

 

  • 2 dupla pakovanja piškota
  • pola kilograma malina
  • 150 ml mleka
  • 4 čaše pavlake (po 180ml)
  • 200 g šećera
  • 200 g šlaga 
  • malo kisele vode

Priprema:

 

U pleh stavite jedan red piškota, to obično bude jedno duplo pakovanje, mada zavisi od veličine pleha u koje pravite. Zatim piškote malo prelijete s mlekom, da omekane.

 

U posudi izmutite ručno pavlaku i šećer dok se ne otopi. Zatim time premazujete piškote (pola smese, pola ostavite za drugi red). Preko njih stavljate oprane i oceđene maline. 

 

U drugu posudu umutite šlag. Podelite na dva dela. Preko malina mažete šlag. Na njega ide sledeći red piškota i ponovite postupak, pavlaka, maline i završavate sa šlagom.

 

Tortu možete ukrasiti po želji. 

 

Bonus video:

Mladenačka torta do plafona 

 

makonda-tracker