čik im odolite!

Krofne bez brašna i šećera koje se peku u rerni: Nemasno domaće pecivo koje uvek uspeva, a može da se jede na dijeti

0

Ako ste ljubitelj paleo recepata, ovo uputstvo za pripremu krofnica bez masnoće sigurno će vam se dopasti, a u njima možete da uživate bez griže savesti ako se odlučite za opciju bez šećera.

Nemasne krofne iz rerne
Nemasne krofne iz rernefoto: K_E_N/Shutterstock

Krofnama malo ko može da odoli, ali često to moramo zbog velikih količina belog brašna, šećera i masnoće. Međutim, ako imate pravi recept, možete uživati u krofnicama baš svakog dana, za doručak ili večeru posle kojih ćete dugo ostati siti.


Jedna od mogućnosti su paleo krofne iz rerne, koje se prave od mešavine kokosovog i bademovog brašna, a za sladak ukus – tu je eritrol, zdrava zamena za beli šećer, bez kalorija.

 

Mada možete u potpunosti izbeći bilo kakav zaslađivač i ipak ćete dobiti ukusno pecivo.

Sastojci:

 

  • 2 jajeta
  • 180 g krem sira
  • 80 g mlevenog blanširanog badema ili bademovog brašna
  • 80 g kokosovog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • (opciono) 1 kašičica ekstrakta vanile
  • (opciono) 1 kašika šećera ili 10 g eritrola, zavisi koristite li šećer
  • rendana kora jednog limuna
  • ulje po potrebi (najbolje kokosovo ulje koje ste prethodno otopili)


Priprema

  1. Umutite jaja s krem sirom i rendanom korom limuna, pa zasladite po želji i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
  2. Ubacite kokosovo i bademovo brašno, prašak za pecivo i so, pa mešajte dok se fino ne sjedini. Ako ste dobili premekano testo, dodajte još malo bademovog brašna, pa zamesite i ostavite da odstoji oko 15 minuta.
  3. Potom umočite kašiku u ulje, pa njom vadite male količine testa i nauljenom rukom ih oblikujte u loptice.
  4. Ređajte po plehu koji ste obložili pek-papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 15 do 20 minuta, dok krofnice ne dobiju zlatnožutu boju.

 

BONUS VIDEO

Šta je lavlja dijeta?

 

makonda-tracker