Napravite brzo i lako idealnu letnju poslasticu.
U toplim danima kada se temperature približavaju 30. podeoku, a neretko idu i mnogo više od njega, potrebno nam je osveženje.
Dovoljne količine tečnosti i hladni napici su svakako visoko na listi rešenja za vrele dane, ali uvek je tu i potreba da se zasladimo, a po mogućstvu i ohladimo nekom zanimljivomm poslasticom.
Brze sladoled-torte su idealne za tako nešto jer se jednostavno pripremaju i čim se ohlade tj. zamrznu spremne su za uživanje.
Sastojci:
- 300 gr keksa
- 500 ml slatke pavlake
- 100 gr šećera u prahu
- 300 ml kisele pavlake
- 2 kesice želatina + 50 ml vode
- 350 gr sezonskog voća
- 2 kašike šećera
Za glazuru:
- 100 gr čokolade
- 3 kašike mleka
- 50 gr maslaca
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte šećer u prahu i kiselu pavlaku. Kada to dobro izmešajte, dodajte polovinu rastopljenog želatina.
Voće pomešajte sa šećerom, pa u tu smesu dodajte drugu polovinu rastopljenog želatina.
Kako biste napravili tortu, na dno kalupa stavite beli fil, pa potom sloj keksa i onda opet voćni fil.
Na ovaj način ređajte tortu dok ne utrošite sav materijal vodeći računa da poslednji sloj bude beli fil.
Tortu ostavite u frižider da se dobro stegne, pa skinite obruč sa kalupa i prevrnite tortu na tacnu.
Ako želite glazuru, istopite maslac kojem ćete dodati mleko i čokoladu, pa namažite preko torte.
BONUS VIDEO
SLADOLED OD KREMPITE! Subotičanin prvi u Evropi napravio zanimljiv ukus u NAJSTARIJOJ poslastičarnici u zemlji





