njami

Osvežavajući miks keksa i voća za ledeno zadovoljstvo: Prevrnuta sladoled-torta gotova za 15 minuta (RECEPT)

0

Napravite brzo i lako idealnu letnju poslasticu.

Ilustracija
Ilustracija foto: Shutterstock/Nataliya Peregudova

U toplim danima kada se temperature približavaju 30. podeoku, a neretko idu i mnogo više od njega, potrebno nam je osveženje.

 

Dovoljne količine tečnosti i hladni napici su svakako visoko na listi rešenja za vrele dane, ali uvek je tu i potreba da se zasladimo, a po mogućstvu i ohladimo nekom zanimljivomm poslasticom.

 

Brze sladoled-torte su idealne za tako nešto jer se jednostavno pripremaju i čim se ohlade tj. zamrznu spremne su za uživanje. 


Sastojci:

 

  • 300 gr keksa
  • 500 ml slatke pavlake
  • 100 gr šećera u prahu
  • 300 ml kisele pavlake
  • 2 kesice želatina + 50 ml vode
  • 350 gr sezonskog voća
  • 2 kašike šećera

 

Za glazuru:

 

  • 100 gr čokolade
  • 3 kašike mleka
  • 50 gr maslaca

 

Priprema:

 

Umutite slatku pavlaku, pa dodajte šećer u prahu i kiselu pavlaku. Kada to dobro izmešajte, dodajte polovinu rastopljenog želatina.

 

Voće pomešajte sa šećerom, pa u tu smesu dodajte drugu polovinu rastopljenog želatina.

 

Kako biste napravili tortu, na dno kalupa stavite beli fil, pa potom sloj keksa i onda opet voćni fil.

 

Na ovaj način ređajte tortu dok ne utrošite sav materijal vodeći računa da poslednji sloj bude beli fil.

 

Tortu ostavite u frižider da se dobro stegne, pa skinite obruč sa kalupa i prevrnite tortu na tacnu.

 

Ako želite glazuru, istopite maslac kojem ćete dodati mleko i čokoladu, pa namažite preko torte. 

 

BONUS VIDEO

 

SLADOLED OD KREMPITE! Subotičanin prvi u Evropi napravio zanimljiv ukus u NAJSTARIJOJ poslastičarnici u zemlji

 

makonda-tracker