čik im odolite!

Zapečene paprike punjene sirom: Letnji ručak koji je jednako ukusan i topao i hladan, a ukusniji ne postoji

0

Sočne paprike pune kremastog fila savršen su izbor kad vam treba osvežavajući ručak na brzinu, a priprema je jednostavna.

Paprike iz rerne, punjene sirom, jajima i grizom
Paprike iz rerne, punjene sirom, jajima i grizomfoto: Gaus Alex/Shutterstock

Paprike su uvek poželjne za brzi ručak jer garantuju da će biti i ukusan i zasitan, a one pripremljene sa sirom i zapečene u rerni odličan su izbor za tople letnje dane.


Ako ih servirate direktno iz frižidera biće osvežavajuće, a i tople su fenomenalne. Uz ovakav ručak vam nije neophodna čak ni salata, a možete biti sigurni da posle punjenih paprika dugo nećete biti gladni.

 

Sastojci:

 

  • 6 velikih paprika
  • 1 paradajz
  • 2 veća jajeta
  • 400 g sitnog, slanog sira ili mrvljenog feta sira
  • 1-2 kašike griza
  • so i biber po ukusu
  • ulje po potrebi


Priprema

  1. Umutite jaja, pa im dodajte sir, so (vodite računa koliko je sir slan), biber i griz i sve dobro promešajte.
  2. Dobro operite paprike, pa izvadite semenke. Kašikom zahvatajte fil od sira i jaja, pa punite paprike.
  3. Paradajz isecite na kolutove, pa njima zatvorite sve paprike.
  4. Ređajte paprike po podmazanom plehu, pa prelijte uljem.
  5. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, oko 30-40 minuta.

 

BONUS VIDEO

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

 

makonda-tracker