Svi koji je probaju traže parče više, a često i recept. Bilo da spremate nešto posebno za goste ili želite da obradujete sebe i svoje najbliže – ova letnja torta je pun pogodak.
Kada temperature porastu i svi tragamo za nečim što osvežava, ali i oduševljava nepce, idealno rešenje stiže u obliku sladoled torte koja se pravi brže nego što mislite.
Ova torta je pravo malo letnje čudo – ne samo zbog ukusa, već i zbog neobičnog načina pripreme koji će vas iznenaditi svojom jednostavnošću.
Ne zahteva rernu, komplikovane korake ni sate stajanja u kuhinji, a rezultat je savršeno kremasta, lagana i osvežavajuća poslastica. Spoj je to razgaljujućih i kremastih slojeva koji se prožimaju u savršenoj harmoniji.
SASTOJCI
- Jaje 2 kom.
- Mleko 200 ml
- Šećer 1 kašika
- Prstohvat soli
- Brašno 60 g
- Kakao 20 g
- Instant želatin 20 g
- Hladna voda 60 ml
- Kisela pavlaka 500 g
- Šećer 60 g
PRIPREMA
- U jednoj posudi pomešajte jaja, mleko, šećer, so, brašno i kakao. Kada dobijete homogenu smesu, premažite dno tiganja uljem, stavite na ringlu da se zagreje, pa od dobijene smese pravite palačinke.
- Ispečene palačinke zavijte u trubice, te ih seckajte na kolutiće.
- U jednoj čaši dobro pomešajte želatin i vodu, pa ubacite u mikrotalasnu na kratko. Potom u čašu ubacite kašiku kisele pavlake i promešajte sve zajedno, potom uspite u posudu u kojoj se nalazi ostatak kisele pavlake. Dodajte i šećer pa sve dobro sjedinite.
- Dodajte i kolutiće od palačinki i sve dobro pomešajte. Smesu sipajte u okrugli kalup i ostavite da se hladi u frižideru oko 4 sata. Kada se ohladi i stisne, možete je poslužiti. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO)





