Tikvice volimo u svim oblicima, a ovog puta isprobavamo recept za preukusan bakin kolač sa njima.
Obožavate tikvice, ali vam je više dosta već ustaljenih jela: musake, punjenih tikvica i pohovane varijante?
Iskoristite njihovu sezonu da uživate u svim njenim blagodetima i isprobajte ovaj recept koji do sada niste sigurno.
Galete, bakin kolač ili vafli su idealne kao doručak, večera ili čak i užina, a još ako u smesu dodate omiljene tikvice, evo savršenog obroka.
Sastojci:
- 2 srednje tikvice
- 220 gr brašna
- 1/ 2 kašičice soli
- 1 kašičica cimeta
- 50 g šećera
- 375 ml mleka
- 2 jaja
- 1 kašika vaniline esencije
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Narendati tikvice, posoliti i ostaviti ih pola sata da puste vodu. Nakon toga ih dobro procedite.
U činiji pomešajte brašno, cimet, so, šećer, prašak za pecivo i sve to izmešajte.
U drugoj činiji pomešajte jaja, mleko i ekstrakt vanile, pa umutite.
Suvim sastojcima dodajte tečne i dobro ih sjedinite, pa potom dodajte i tikvice.
Potom peći u aparatu za bakin kolač ili galete.
Prijatno!
BONUS VIDEO
POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje





