neodoljiva

Spolja hrskava, unutra se topi pod nepcima: Najlepši recept za BEZE (PUSLICA) KORU koja svima uspeva (korak po korak)

0

Ukoliko volite ovu neprevaziđenu tortu dobro je da znate kako se pravi kora koja uvek i svima uspeva 

HRSKAVA KORA ZA PUSLICA TORTU RECEPT
HRSKAVA KORA ZA PUSLICA TORTU RECEPTfoto: Shutterstock / JuliaWozniak

U moru obožavanih torti čini se da puslica zauzima prvo, počasno mesto. Ipak, za mnoge, beze, hrskava korica je nešto što se čini kao nemoguća misija.

 

Ipak, ukoliko znate tačnu količinu sastojaka i imate vreme koje je potrebno za pripremu ove torte sigurno nećete imati problem da je napravite bez mnogo muke.

Evo kako da napravite najukusniju i najlepšu beze koru korak po korak.

 

Potrebno je:

 

  • 10 belanaca
  • 400 g šećera
  • 1 kašika sirćeta
PUSLICA JE JEDNA OD NAJLEPŠIH TORTI
PUSLICA JE JEDNA OD NAJLEPŠIH TORTI foto: Shutterstock / Peki Anna

Priprema:

 

Prvo jaja odvojte belanca od žumanaca. U dubljoj posudi stavite sva belanca i krenite da mutite mikserom na najvećoj brzini. Postepeno dodajte šećer i mutite. Zatim dodajte i sirće i dobićete čvrst šne. Gotovo je kada se ne odvaja od posude kada je okrenete.

 

Nakon toga pleh podmažite uljem ili stavite pek papir. Potom smesu od belanaca lepo rasporedite u pleh i stavite da se peče na 150 stepeni 15 minuta, a onda rernu smanjite na 120 stepeni i ostavite da se suši 20 minuta. Zatim opet smanjite na 100 stepeni i pecite još dva, do dva i po sata.

 

Kad to vreme prođe koru izvadite iz rerne i ostavite da se skroz ohladi.

 

Bonus video:

Prelepa mladenačka torta 

 

makonda-tracker