morate je probati

Lagani letnji ručak, večera ili prilog: Kremasta CEZAR SALATA po receptu Gordona Remzija spremna je za 15 minuta

0

Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je – preukusna Cezar salata!

foto: Foodio/Shutterstock
foto: Foodio/Shutterstock

Ako tražite lagan, ali bogat obrok koji će vas oduševiti ukusom, Cezar salata po receptu Gordona Remzija je pun pogodak! Ova slavna salata u njegovoj verziji postaje pravi kremasti užitak, sa savršenim balansom između hrskavih sastojaka i punog, aromatičnog preliva.

 

Remzi je poznat po tome što i najjednostavnija jela pretvara u kulinarski spektakl, a upravo to je slučaj i sa ovom salatom. Njegov tajni sastojak u dresingu daje posebnu dubinu ukusa koju nećete zaboraviti.

 

Idealna je kao lagani letnji ručak ili večera, a možete je poslužiti i kao predjelo koje će impresionirati goste. 

 

Sastojci

 

  • 2 jaja
  • kašičica senfa
  • crveno vinsko sirće
  • maslinovo ulje
  • inćuni iz teglice
  • 2 čena belog luka
  • parmezan
  • limun
  • zelena rimska salata
  • beli hleb

 

Priprema

 

  1. U jednu posudu odvojite dva žumanca pa dodajte kašičicu senfa, malo crvenog vinskog sirćeta, pa počnite ručno da mutite sve zajedno kao kada pripremate kajganu. Kada se već lagano sve sjedini dodajte maslinovog ulja po želji i nastavite da mešate.
  2. Trebalo bi da dobijete zgusnutu kremastu smesu odnosno preliv. Potom iseckajte na sitno nekoliko inćuna iz tegle i izgnječite beli luk, pa još jednom iseckajte zajedno na gomili inćune i beli luk i dodajte ih u preliv.
  3. Zatim u preliv dodajte i sitno rendani parmezan, iscedite pola limuna i dodajte malo vode, te dobro zajedno sve umešajte.
  4. Beli hleb iseckajte na kockice i začinite solju i biberom, pa prepržite sa svih strana na maslinovom ulju. Kada krutoni počnu da dobijaju zlatkastu boju, preko njih narendajte sitno parmezan i nemojte štedeti, ali obavezno ih konstantno mešajte tako da se parmezan ne zadrži samo na jednom mestu.
  5. Operite i iseckajte zelenu rimsku salatu, potom preko nje iscedite malo limuna, prelijte sa malo preliva, potom preko dodajte krutone i sve dobro zajedno izmešajte.
  6. Pileće filete začinite solju i biberom i jednostavno bacite na gril, pa kada se dobro izgriluju iseckajte ih na manje delove, s asvih strana obogatite prelivom pa ostavite da tako malo odstoji. Potom u posudu sipajte ostatak preliva, dodajte piletinu, pa preko prethodno pomešano povrće sa prelivom. Preko svega narendajte parmezan. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Pobedničko jelo

 

makonda-tracker