Jednostavnije se priprema od klasičnih ruskih kapa, a ukus je podjednako božanstven
Ruske kape su mnogima jedan od najukusnijih kolača, koji svojim ukusom vraćaju u detinjstvo.
Međutim, sa toplim vremenom, nemamo baš elana da stojimo kraj šporeta, pa je onda ovaj recept idealna varijanta.
Bez pečenja i dugotrajnog stajanja kraj šporeta, napravićete podjednako ukusan slatkiš.
Sastojci:
- 1 litar mleka
- 130 grama brašna
- 170 grama šećera
- 60 grama gustina
- 2 kašike maslaca
- kašičica vanilin šećera
- 100 g pečenog kikirikija
- tabla čokolade (crne ili mlečne)
- kokos po želji
Priprema:
Skuvajte mleko, a potom stavite šećer, brašno, gustin i vanilin šećer.
Mešajte dok se ne stvori glatka puding masa. Potom sklonite sa ringle i stavite dve kašike maslaca. Sve to dobro izmešajte.
Podelite smesu i sipajte je u staklene čaše. Stavite u frižider da se ohladi.
Kada se ohladi, izvadite po pola smese iz svake čaše.
Uvaljajte svaku polovinu u naseckani pečeni kiriki.
Istopite čokoladu na pari, pa sipajte na vrh slatkiša koji niste uvaljali u kikiriki. Ako želite, preko pospite i malo kokosa.
BONUS VIDEO
ANGELA MERKEL OD MARCIPANA Nemci napravili slatkiš sa likom odlazeće kancelarke





