fantastično

Preukusna poslastica – bez pečenja i kuvanja fila: Recept za lažne RUSKE KAPE koji će obožavati svi ukužani

0

Jednostavnije se priprema od klasičnih ruskih kapa, a ukus je podjednako božanstven

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock/AH Images

Ruske kape su mnogima jedan od najukusnijih kolača, koji svojim ukusom vraćaju u detinjstvo.

 

Međutim, sa toplim vremenom, nemamo baš elana da stojimo kraj šporeta, pa je onda ovaj recept idealna varijanta.

 

Bez pečenja i dugotrajnog stajanja kraj šporeta, napravićete podjednako ukusan slatkiš

 

 

Sastojci:

 

  • 1 litar mleka
  • 130 grama brašna
  • 170 grama šećera
  • 60 grama gustina
  • 2 kašike maslaca
  • kašičica vanilin šećera
  • 100 g pečenog kikirikija
  • tabla čokolade (crne ili mlečne)
  • kokos po želji

 

Priprema:

 

Skuvajte mleko, a potom stavite šećer, brašno, gustin i vanilin šećer.

 

Mešajte dok se ne stvori glatka puding masa. Potom sklonite sa ringle i stavite dve kašike maslaca. Sve to dobro izmešajte. 

 

Podelite smesu i sipajte je u staklene čaše. Stavite u frižider da se ohladi.

 

Kada se ohladi, izvadite po pola smese iz svake čaše.

 

Uvaljajte svaku polovinu u naseckani pečeni kiriki.

 

Istopite čokoladu na pari, pa sipajte na vrh slatkiša koji niste uvaljali u kikiriki. Ako želite, preko pospite i malo kokosa. 

 

BONUS VIDEO

ANGELA MERKEL OD MARCIPANA Nemci napravili slatkiš sa likom odlazeće kancelarke

 

makonda-tracker