Ovaj mlečni puding-slatkiš izvrsnog je ukusa, a priprema se više nego jednostavno!
Ovo nisu ruske kape, ali neodoljivo izgledom podsećaju na njih!
Sastojci:
- litar mleka
- 130 grama brašna
- 170 grama šećera
- 60 grama gustina
- 2 kašike maslaca
- kašičica vanilin šećera
- 100 g pečenog kikirikija
- tabla čokolade (crne ili mlečne)
- kokos po želji
Priprema:
Sipajte litar mleka u šerpu i stavite na ringlu da se kuva. Sipajte u mleko šećer, brašno, gustin i vanilin šećer, pa mešajte dok se ne stvori glatka puding smesa. Sklonite sa ringle i dodajte dve kašike maslaca. Dobro umešajte.
Podelite smesu i sipajte je u obične staklene čaše: otprilike 180 ml smese po čaši. Trebalo bi da bude dovoljno smese za 5 većih čaša.
Stavite u frižider da se ohladi.
Naseckajte pečeni kikiriki na što sitnije komade.
Nakon što se dobro ohladila, prepolovite smesu iz svake čaše na pola.
Uvaljajte svaku polovinu u kikiriki (da prekrije strane)
Tablu čokolade istopite u mikrotalasnoj ili na pari, pa sipajte na vrh slatkiša (koji niste uvaljali u kikiriki). Opciono, preko pospite i malo kokosa.