neodoljivo zadovoljstvo

Ruske šubare PO BAKINOM RECEPTU: Kolač od čokolade i kokosa koji se topi pod nepcima- bez njega slava ne može da prođe

0

Ukoliko ste ljubitelj kolača koji su prava magija za nepca ovaj recept odmah zapišite u svoju svesku 

RUSKE KAPE PO BAKINOM RECEPTU
RUSKE KAPE PO BAKINOM RECEPTU foto: Shutterstock / AH Images

Vreme slava je uveliko stiglo, a domaćice su neprestano u potrazi za kolačima koji će oduševiti sve goste. Najlepši su baš oni koji nas svojim ukusom vraćaju u detinjstvo, a jedan takav definitivno su ruske kape.

 

Na internetu se može pronaći mnogo različitih recepta, a mi vam donosimo jedan, isproban, s kojim sigurno nećete pogrešiti.  

 

Ruske šubare ili kako ih još zovu ruske kape su kolač koji svi obožavaju, kremast je, a za njegovu pripremu vam ne treba posebno poslastičarsko iskustvo.

 

 

Evo šta je potrebno za ruske šubare po receptu baka Goce:

 

Sastojci za biskvit:

 

  • 6 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 200 gr brašna
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 dl vode
  • 100 ml ulja

 

Za fil:

 

  • 500 ml mleka
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike gustina
  • 6 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g putera
  • 70 g kokosa za valjanje šubara

 

RECEPT ZA RUSKE KAPE
RECEPT ZA RUSKE KAPE foto: Milica Kosijer Ilić

Za glazuru:

 

  • 100 g crne čokolade
  • 3 kašike ulja

 

Priprema:

 

U šerpu sipajte polovinu mleka i stavite da se greje. U ostatak mleka dodajte brašno, gustin, šećer i vanilin šećer. Nakon što mleko provri polako dodajte brašno, tako da se ne naprave grudvice. Skuvajte gust fil, pokrijte prijanjajućom folijom i ostavite da se ohladi. 

 

Potom pripremate biskvit tako što odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca, pa sve sjedinite miskerom, a potom dodajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo, ulje i vodu, pa sve umešajte žicom.

 

Nakon toga uzmite pleh i obložite ga pek papriom, sipajte smesu i pecite 20 minuta na 200 stepeni.

 

Kad je kora gotova izvadite i ostavite da se ohladi. Potom vadite krugove, možete rakijskom čašicom ako nemate kalup. Svaki krug presecite na pola.

 

U ohlađen fil dodajte puter i umutite mikserom. Zatim tim spajate krugove i mažete ih u krug sa filom. Potom uvaljate u kokos. Kada potrošite sve krugove, rastopite čokoladu na malo ulja i sipate odozgo, pažljivo, da ne curi preko ivica. 

 

Ostavite ih da se ohlade u frižederu i služite. 

 

 

makonda-tracker