maline + šlag

LENJA ŽENA – kremasta torta gotova za 10 minuta: Ne trebaju vam rerna, mleko, šećer, jaja, brašno

0

Ovog proleća se zasladite i rashladite najbržom tortom na svetu,  kremastim dezertom od mlevenog keksa koji je s razlogom najpopularniji na našim prostorima u ovo doba godine.

Lagana, kremasta torta lenja žena pravi se s malinama, ali one mogu da se zamene i jagodama
Lagana, kremasta torta lenja žena pravi se s malinama, ali one mogu da se zamene i jagodamafoto: Gaykova Ekaterina/Shutterstock

Lenja žena jedna je od onih torti koje se svrstavaju u prave klasike kada je reč o prolećnim i letnjim receptima jer zahteva minimum truda i vrlo malo materijala, a rezultat je fenomenalan.

 

Ako uživate u kremastim slatkišima bez pečenog biskvita za koru, ova alternativa od šlaga i mlevenog keksa će vas oduševiti, a spoj slatkog i kiselog ukusa, koji se postiže zahvaljujući malinama, daje poseban šmek ovoj poslastici.

 

Sastojci:

 

  • 200 g čokoladnog krema
  • 300 g mlevenog keksa
  • 300 g malina
  • od 700 g do 1 kg šlaga (u zavisnosti od veličine kalupa)
  • za dekoraciju (po želji) mleveni keks, orasi, maline, šarene mrvice, rendana čokolada...


Priprema

 

  1. Najpre umutite šlag dok ne bude čvrst i savršeno kremast.
  2. Sipajte mleveni keks u duboku činiju, pa mu dodajte trećinu pripremljenog šlaga i dobro promešajte. Najpre mešajte špatulom, a potom i mikserom dok se fino ne sjedini.
  3. Utisnite ovu smesu u kalup, a on će da vam posluži kao kora za tortu.
  4. Preko kore namažite šlag i poravnajte špatulom, pa poređajte maline dok ne pokrijete šlag ravnomerno.
  5. Zatim u drugu trećinu šlaga sipajte pripremljen čokoladni krem, pa umutite mikserom kako bi se sjedinilo. Time prelijte sloj malina na torti, tako da se voće više ne vidi i potpuno utone u krem. Poravnajte, pa premažite preostalom trećinom šlaga.
  6. Stavite u frižider da se ohladi i stegne, najmanje na četiri sata.

 

BONUS VIDEO

Slatka kuhinja radi punom parom kad se spoje tri generacije

 

makonda-tracker