Ovog proleća se zasladite i rashladite najbržom tortom na svetu, kremastim dezertom od mlevenog keksa koji je s razlogom najpopularniji na našim prostorima u ovo doba godine.

Lenja žena jedna je od onih torti koje se svrstavaju u prave klasike kada je reč o prolećnim i letnjim receptima jer zahteva minimum truda i vrlo malo materijala, a rezultat je fenomenalan.
Ako uživate u kremastim slatkišima bez pečenog biskvita za koru, ova alternativa od šlaga i mlevenog keksa će vas oduševiti, a spoj slatkog i kiselog ukusa, koji se postiže zahvaljujući malinama, daje poseban šmek ovoj poslastici.
Sastojci:
- 200 g čokoladnog krema
- 300 g mlevenog keksa
- 300 g malina
- od 700 g do 1 kg šlaga (u zavisnosti od veličine kalupa)
- za dekoraciju (po želji) mleveni keks, orasi, maline, šarene mrvice, rendana čokolada...
Priprema
- Najpre umutite šlag dok ne bude čvrst i savršeno kremast.
- Sipajte mleveni keks u duboku činiju, pa mu dodajte trećinu pripremljenog šlaga i dobro promešajte. Najpre mešajte špatulom, a potom i mikserom dok se fino ne sjedini.
- Utisnite ovu smesu u kalup, a on će da vam posluži kao kora za tortu.
- Preko kore namažite šlag i poravnajte špatulom, pa poređajte maline dok ne pokrijete šlag ravnomerno.
- Zatim u drugu trećinu šlaga sipajte pripremljen čokoladni krem, pa umutite mikserom kako bi se sjedinilo. Time prelijte sloj malina na torti, tako da se voće više ne vidi i potpuno utone u krem. Poravnajte, pa premažite preostalom trećinom šlaga.
- Stavite u frižider da se ohladi i stegne, najmanje na četiri sata.
BONUS VIDEO
Slatka kuhinja radi punom parom kad se spoje tri generacije
( Glossy.rs, T.S.R. )