Ako vam treba brz slatkiš, nećete naći laganiji i kremastiji od ove jednostavne domaće torte.
Ukoliko želite da napravite poslasticu za koju se ne peče kora, ne morate da probate čak ni klasične recepte sa osnovom od mlevenog keksa i putera.
Savršena zamena mogu biti napolitanke, koje mogu da se usitne tako da se lako oblikuje kora, a dovoljno su kremaste zbog fila da to zamenjuje puter.
Dodajte tome još samo tri sastojka i dobićete fenomenalnu tortu, koju možete ukrasiti kako god želite!
Sastojci:
- 300 g (najbolje čokoladnih) napolitanki
- 400 ml slatke pavlake
- 180 g krem sira
- 200 ml kondenzovanog mleka
Priprema
- Ubacite napolitanke u secka, pa usitnite dok ne dobijete praškastu smesu, a potom je utisnite u dno kalupa za torte i fino poravnajte tako da dobijete koru. Stavite u frižider.
- Umutite u dubljoj posudi krem sir i slatku pavlaku, pa kad smesa bude gusta nalijte kondenzovano mleko i mutite još koji minut.
- Izvadite koru iz frižidera, pa nanesite fil preko nje i poravnajte špatulom.
Dekorišite tortu po ukusu: čokoladnim ili šarenim mrvicama, mlevenim orašastim plodovima, rendanom čokoladom, bombonicama...
BONUS VIDEO
Domaće fetućine
( Glossy, T.S.R. )




