neodoljiva

Najkremastija torta od 4 sastojka: Pravi se za samo 10 minuta, a iznenadiće vas od čega je kora (RECEPT)

0

Ako vam treba brz slatkiš, nećete naći laganiji i kremastiji od ove jednostavne domaće torte.

Ukusna domaća torta s kremastim filom i tankom korom
Ukusna domaća torta s kremastim filom i tankom korom foto: Ricette dolci/YouTube Printscreen

Ukoliko želite da napravite poslasticu za koju se ne peče kora, ne morate da probate čak ni klasične recepte sa osnovom od mlevenog keksa i putera.


Savršena zamena mogu biti napolitanke, koje mogu da se usitne tako da se lako oblikuje kora, a dovoljno su kremaste zbog fila da to zamenjuje puter.

 

Dodajte tome još samo tri sastojka i dobićete fenomenalnu tortu, koju možete ukrasiti kako god želite!

 

Brza torta s kremastim filom i tankom korom od napolitanki
Brza torta s kremastim filom i tankom korom od napolitankifoto: Ricette dolci/YouTube Printscreen

Sastojci:

 

  • 300 g (najbolje čokoladnih) napolitanki
  • 400 ml slatke pavlake
  • 180 g krem sira
  • 200 ml kondenzovanog mleka


Priprema

 

  1. Ubacite napolitanke u secka, pa usitnite dok ne dobijete praškastu smesu, a potom je utisnite u dno kalupa za torte i fino poravnajte tako da dobijete koru. Stavite u frižider.
  2. Umutite u dubljoj posudi krem sir i slatku pavlaku, pa kad smesa bude gusta nalijte kondenzovano mleko i mutite još koji minut.
  3. Izvadite koru iz frižidera, pa nanesite fil preko nje i poravnajte špatulom.

Dekorišite tortu po ukusu: čokoladnim ili šarenim mrvicama, mlevenim orašastim plodovima, rendanom čokoladom, bombonicama...

 

 

BONUS VIDEO

Domaće fetućine

 

makonda-tracker