Nekada su najlepše poslastice one najjednostavnije, a ovaj brzi kolač nazvan gola torta je fenomenalnog ukusa, lagan i vazdušast.

Ukoliko vam je potreban recept za jednostavan domaći slatkiš koji se pravi očas posla i služi uz kafu posle ručka, prostija varijanta popularne italijanske torte margerita odličan izbor.
Njena priprema traje manje od deset minuta, a ima svega tri sastojka koje sigurno već imate u kući.
S obzirom na to da je slatkog, ali neutralnog ukusa, možete je servirati s kuglom sladoleda, a biće odlična i ako preko svega nacedite limunov sok ili je pospete kokosovim brašnom, šećerom u prahu ili šarenim mrvicama.
Sastojci:
- 3 veća jajeta
- 130 g brašna
- 200 g šećera
Priprema
- Uključite rernu da se greje na 180°C.
- U činiji mikserom ili žicom umutite jaja, koja su odstajala na sobnoj temperaturi, pa im dodajte šećer i mutite još malo, dok se šećer ne otopi.
- Prosejte trećinu od pripremljene količine brašna, pa mutite najmanjom brzinom, dodajte još jednu trećinu, mutite, a potom dodajte i preostalo brašno i mutite dok smesa ne bude kompaktna i bez gromuljica.
- Sipajte smesu u kalup obložen-pek papirom, pa pecite 25-30 minuta, odnosno dok kolač odozgo ne bude svetobraon i ne formira čvrstu koru spolja. Najbolje je da zabodete čačkalicu u sredinu kolača, a ako izađe čista – gotovo je.
BONUS VIDEO
Voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač
( Glossy, T.S.R. )