pravi specijalitet

Mekani i neodoljivo ukusni: Pronašli smo recept za uštipke čije testo je gotovo za svega 15 minuta i taaako su dobri!

0

Sve što vam treba su osnovne namirnice koje već imate kod kuće.

Ovaj recept će vas oduševiti
Ovaj recept će vas oduševitifoto: French cat/Shutterstock

Uštipci su jedno od onih jela koje nas momentalno podsete na detinjstvo, miris bakine kuhinje i toplinu doma. Savršeni su za doručak, večeru, pa čak i kao užina uz jogurt ili kiselo mleko.

 

Njihova najveća čar leži u jednostavnosti pripreme i neodoljivoj hrskavoj kori, dok iznutra ostaju mekani i vazdušasti. Ovaj recept je pravi spas kada nemate puno vremena, a želite nešto ukusno i zasitno.

 

Smesa se priprema za svega 15 minuta, bez potrebe za kvascem i čekanjem da testo naraste.

Sastojci:

 

  • 2 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 250 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kesice praška za pecivo (5 g)
  • Ulje za prženje

 

Priprema:

 

  1. U većoj posudi umutite jaja viljuškom ili žicom.
  2. Dodajte jogurt i so, pa sve dobro sjedinite.
  3. Postepeno dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i mešajte dok ne dobijete gusto, ali glatko testo (ne treba biti tečno kao za palačinke, već gušće).
  4. U dubljoj tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj temperaturi.
  5. Kašikom uzimajte smesu i spuštajte u vrelo ulje – ne stavljajte previše odjednom kako se ne bi lepili.
  6. Pržite uštipke sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (2–3 minuta po strani), a zatim ih vadite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.

 

Saveti:

 

  • Poslužite ih tople, uz sir, ajvar, pavlaku ili jogurt. Ako želite slatku varijantu, dodajte u smesu kašiku šećera i pospite ih prah šećerom nakon prženja.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Burger, čips i sos - jelo sa puno prostora za kreativnost u Komšiluku!

 

makonda-tracker