Ukoliko želite da iznenadite društvo za Prvi maj nečim sasvim drugačijim, ali fenomenalnog ukusa nakon bogatog obroka, obavezno probajte ovo hladno piće.
Iako se obično služe topli punčevi u danima božićnih praznika, hladni nisu ništa manje ukusni i zahvaljujući izraženom voćnom ukusu mogu biti baš ono što vam treba po toplom prolećnom danu.
Ovaj alkoholno-voćni koktel idealno je posluženje za Prvi maj kad se servira gladan, a priprema se brzo i jednostavno.
Sastojci:
- 2 pomorandže
- šećer ili med po ukusu
- 1 kašičica cimeta
- 2 prstohvata muskatnog oraščića
- 4 karanfilića
- 600 ml vode
- 100 ml ruma
- led po želji
Priprema
- Izrendajte koru jedne pomorandže, pa je stavite u šerpu i dodajte vodu, karanfilić, muskatni oraščić i cimet i zagrejte da ključanja. Ostavite da se kuva oko pet minuta, pa sklonite da se hladi.
- Kad se ohladi, procedite.
- U tečnost dodajte sok od dve pomorandže i rum, pa zasladite po želji.
- Ostavite da se dobro ohladi, pa servirajte s ledom i uz kriške pomorandže.
BONUS VIDEO
Kome je teže po vrućinama - roštilj majstorima ili gostima?
( Glossy, T.S.R. )





