prijatnog ukusa

Prvomajski punč od pomorandže: Osvežavajući napitak umesto kupovnih sokova i piva savršen je posle ručka

0

Ukoliko želite da iznenadite društvo za Prvi maj nečim sasvim drugačijim, ali fenomenalnog ukusa nakon bogatog obroka, obavezno probajte ovo hladno piće.

Hladni punč od pomorandže
Hladni punč od pomorandžefoto: Vitalina Rybakova/Shutterstock

Iako se obično služe topli punčevi u danima božićnih praznika, hladni nisu ništa manje ukusni i zahvaljujući izraženom voćnom ukusu mogu biti baš ono što vam treba po toplom prolećnom danu.


Ovaj alkoholno-voćni koktel idealno je posluženje za Prvi maj kad se servira gladan, a priprema se brzo i jednostavno.

Sastojci:

 

  • 2 pomorandže
  • šećer ili med po ukusu
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 prstohvata muskatnog oraščića
  • 4 karanfilića
  • 600 ml vode
  • 100 ml ruma
  • led po želji


Priprema

  1. Izrendajte koru jedne pomorandže, pa je stavite u šerpu i dodajte vodu, karanfilić, muskatni oraščić i cimet i zagrejte da ključanja. Ostavite da se kuva oko pet minuta, pa sklonite da se hladi.
  2. Kad se ohladi, procedite.
  3. U tečnost dodajte sok od dve pomorandže i rum, pa zasladite po želji.
  4. Ostavite da se dobro ohladi, pa servirajte s ledom i uz kriške pomorandže.

BONUS VIDEO

Kome je teže po vrućinama - roštilj majstorima ili gostima?

 

makonda-tracker