Ovaj kolač je dokaz da jednostavno može biti i više nego ukusno!

Ako volite slatkiše koji se brzo spremaju, a imaju bogat i neodoljiv ukus – ovaj kremasti čokoladni keks kolač je pravi izbor za vas. Ne zahteva upotrebu rerne, što ga čini idealnim za tople dane ili kada želite brz dezert bez komplikacija.
Kombinacija čokolade, keksa i lagane kreme topi se u ustima i zadovoljava i one najzahtevnije sladokusce. Priprema je jednostavna, pa čak i početnici u kuhinji mogu da ga naprave bez greške.
Savršen je za iznenadne goste, porodična okupljanja ili kada jednostavno želite da se zasladite nečim posebnim.
Sastojci:
• 4 jaja
• 200 g šećera
• 1 litar mleka
• 70 g kukuruznog skroba
• 200 g keksa
• 40 g kakao praha
• 100 g crne čokolade
• 50 ml slatke pavlake
Priprema:
- U jednoj šerpici pomešajte 2 žumanceta i 120 g šećera, potom dodajte 600ml mleka i ponovo sve sjedinite. Dodajte 40g kukuruznog skroba, promešajte pa stavite na srednju vatru uz konstantno mešanje. Kada prokuva i zgusne se sklonite sa vatre.
- Složite prvi red keksa na dno pleha/vatrostalne, potom premažite slojem dobijene kreme, potom opet naređajte red keksa.
- U jednoj posudi sjedinite dva 2 žumanceta i 80g šećera, dodajte 400ml mleka, pomešajte, zatim dodajte 30g kukuruznog skroba i 40g kakaa, pa sve sjedinite. Mešajte na srednjoj vatri dok ne provri i ne zgusne se.
- Dobijenu kakao kremu prelijte preko kolača ravnomerno. Istopite crnu čokoladu i pomešajte je sa slatkom pavlakom, te ravnomerno prelijte preko kakao sloja na kolaču i kolač ubacite u frižider da se ohladi.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Evo poslastice iz najluđih snova!