Ukoliko volite jela na kašiku ovo će vas oduševiti, pa ćete ga praviti iznova i iznova

Naša poznata glumica Miljana Gavrilović ima veliku strast prema glumi, ali i prema gastronomiji, što je pokazala mnogo puta na društvenim mrežama.
Ona ima pozamašno znanje i veoma je vešta u kuhinji, a nedavno je odlučila da pokaže svoj recept za ukusnu teleću čorbu u kojoj se uživa svim čulima.
Ona je savršena za praznike, ali je možete praviti i u onim danima kada želite da imate lagan, ali zasitan obrok, koji je ukusan i nije težak za pripremu.
Priprema:
Dva srednje velika crvena luka propržiti na maslinovom ulju i dodati oko pola kg teletine (plećka i but) iseckane na kockice. Dodati 2 kašike griza i začine: so, biber, majčinu dušicu, peršun. Preliti vodom, ukrčkati 30-40min, a zatim dodati 1 seckanu šargarepu i 4-5 srednjih krompira isecanih na kockice.
Nakon 15 minuta dodati goveđi bujon (skuvam domaće goveđe kosti nekada sa povrćem, nekada i samo tako zbog masti i želatina sa lovorovim listom i po potrebi ubacim u čorbu 2-3 pune šolje za čaj).
Oljuštiti jedan manji celer i koren peršuna i kada ga skuvate, izmiksajte u blenderu i ubacite u čorbu da se zgusne. Prepecite mladi beli i mladi crni luk (dovoljno je po pola od svakog) i ubacite u čorbicu. Čim luk malo smekša, čorba je gotova.
Za to vreme možete da spremite ukusne teleće šnicle.
TELEĆE ŠNICLE OD BUTA
5, 6 komada telećih šnicli, 700-800 g, izlupajte na dasci pa ubacite u zemljanu posudu ili ako stavljate veću količinu možete i u sač. Prelijte uljem, dobro usolite i pobiberite i stavite pola količine vide u odnosu na meso. Pecite na 180’C sat i po za manju, 3h za veću količinu.
Zasebno ispecite mladi krompir, izgrilujte povrće (tikvicu,patlidžan, luk) i uz salatu po želji (uz ovo odlično ide šopska), imate bogat sadržaj na stolu. Prijatno!
Bonus video:
Miljana dala specijalan intervju za Kurir TV