Nema ništa lepše od mirisa sveže pečenih poslastica koji ispuni dom i prizove uspomene na detinjstvo.

Ako volite jednostavne, a neodoljivo ukusne dezerte, onda su slatke frulice pravi izbor za vas! Hrskave spolja, a nežne i kremaste iznutra, ove slatke rolnice tope se u ustima i nestaju sa tanjira brže nego što ste ih napravili.
Njihova priprema je brza i laka, a sastojci su jednostavni i pristupačni, što ih čini savršenim za svaku priliku.
Bilo da ih poslužite uz kafu, kao slatki zalogaj za goste ili kao omiljenu poslasticu za ukućane, ove frulice će vas osvojiti na prvi zalogaj!
Sastojci:
- 1 jaja
- limunova kora
- 8 g vanilin šećera
- 100 g šećera
- 100 g ulja
- 5 g praška za pecivo
- 60 g kukuruznog skroba
- 350 g brašna
- šećer
- bela čokolada
- orasi
Priprema:
- U jednoj posudi pomešajte jaje, narendanu koru limuna, vanilin i običan šećer. Zatim dodajte ulje, promešajte, pa prašak za pecivo i kukuruzni skrob te ponovo sve sjedinite. Dodajte brašno, kada dobijete homogenu testastu masu izmesite je rukama.
- Odvajajte manje delove testa i rukama oblikujte u nešto duže i deblje "gliste". Tako dobijenu glistu savijte i preplićite poput pletenice, pa odsecite krajeve. Pletenicu uvaljajute sa svih strana u šećer pa odložite na pek papir na dnu pleha. Ponavljajte postupak dok god imate testa.
- Stavite pleh u rernu na 180 stepeni da se frulice peku oko 30 minuta. Kada su frulice pečene, kraj svake umočite u topljenu belu čokoladu, pa potom u mrvljene orahe (mogu se upotrebiti i lešnici ili bademi).
- Uživajte i prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO)