Ako ne možete da odolite domaćim pitama, ova neodoljiva rolat-pita puna sira nešto je što ne smete da zaobiđete!

Ako imate pri ruci pakovanje kora za pitu, nećete odoleti i napravićete slasni domaći rolat sa sirom i grizom čim pročitate recept.
Uz hladan jogurt je jednostavno neodoljiv, a danima će biti i sočan i svež, pa ćete dugo moći da uživate u njemu... naravno, ako odolite da ga ne pojedete odmah.
Sastojci:
- 1 pakovanje tankih kora za pitu
- 4 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša ulja
- 1 čaša griza
- 1 kesica praška za pecivo
- 350 g sira
- so po ukusu
- 20 g susama
- 20 g lanenog semena
Priprema
- Umutite jaja, pa im dodajte soli u skladu s tim koliko je slan sir.
- Postepeno dodajte jogurt, pa odmah i griz, zatim ulje i prašak za pecivo i sjedinite.
- Podelite smesu na dva jednaka dela, a podelite i pakovanje kora.
- Stavite koru, namažite filom, pa tako sve dok ne potrošite tu polovinu kora. Na poslednju stavite fil, razmažite, pa pospite polovinu pripremljenog sira.
- Urolajte u čvrt rolat i stavite u pleh obložen pek-papirom.
- Isto ponovite s drugom polovinom sastojaka, za drugi rolat.
- Premažite rolat ostatkom smese od jaja i griza, pa pospite susamom i semenkama lana.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne dobiju bakarnu boju.
BONUS VIDEO
Prvi burek napravljen u Nišu u 15. veku
( Glossy, T.S.R. )