kao oblačić

Slani rolat sa sirom i grizom koji ostaje svež 5 dana: Recept za domaće pecivo koji mora da ima svaka kuća

0

Ako ne možete da odolite domaćim pitama, ova neodoljiva rolat-pita puna sira  nešto je što ne smete da zaobiđete!

Slani rolat sa sirom i grizom (ILUSTRACIJA)
Slani rolat sa sirom i grizom (ILUSTRACIJA)foto: DIJAPOZITIV/Shutterstock

Ako imate pri ruci pakovanje kora za pitu, nećete odoleti i napravićete slasni domaći rolat sa sirom i grizom čim pročitate recept.

 

Uz hladan jogurt je jednostavno neodoljiv, a danima će biti i sočan i svež, pa ćete dugo moći da uživate u njemu... naravno, ako odolite da ga ne pojedete odmah.

 

Sastojci:

 

  • 1 pakovanje tankih kora za pitu
  • 4 jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša griza
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 350 g sira
  • so po ukusu
  • 20 g susama
  • 20 g lanenog semena

 

Priprema

  1. Umutite jaja, pa im dodajte soli u skladu s tim koliko je slan sir.
  2. Postepeno dodajte jogurt, pa odmah i griz, zatim ulje i prašak za pecivo i sjedinite.
  3. Podelite smesu na dva jednaka dela, a podelite i pakovanje kora.
  4. Stavite koru, namažite filom, pa tako sve dok ne potrošite tu polovinu kora. Na poslednju stavite fil, razmažite, pa pospite polovinu pripremljenog sira.
  5. Urolajte u čvrt rolat i stavite u pleh obložen pek-papirom.
  6. Isto ponovite s drugom polovinom sastojaka, za drugi rolat.
  7. Premažite rolat ostatkom smese od jaja i griza, pa pospite susamom i semenkama lana.
  8. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne dobiju bakarnu boju.


BONUS VIDEO

Prvi burek napravljen u Nišu u 15. veku

Error in getting video.

 

makonda-tracker