morate probati

Pronašli smo recept za najlepšu piletinu u kremastom sosu – priprema se brzo i lako, a ukusom miluje sva čula

0

Savršeno se slaže uz testeninu, rižoto ili hrskavu baget koricu — pravo gurmansko zadovoljstvo!

foto: Youtube / Printscreen / @Kitchensanctuary
foto: Youtube / Printscreen / @Kitchensanctuary

Ako volite sočna i mirisna jela, piletina u kremastom sosu po toskanskom receptu biće pravo otkriće za vašu kuhinju.

Ovaj recept spaja nežno belo meso sa bogatim sosom od pavlake, belog luka, parmezana i sušenog paradajza. Svaki zalogaj donosi tople, mediteranske ukuse koji mame na još.

Priprema je brza i jednostavna, a rezultat izgleda i miriše kao iz najfinijeg restorana.

Sastojci:

  • 4 pileća prsa
  • 1 veliko jaje
  • 3 kašike običnog višenamenskog brašna (zamenite mešavinom bezglutenskog brašna ako je potrebno)
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • 1/2 kašičice sušenog timijana
  • 1/2 kašičice sušene paprike
  • 1/4 začina od belog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 smeđi luk oljušten i isečen na kockice
  • 2 čena belog luka oljuštena i mlevena
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 šolja (160 g) sušenog paradajza
  • 1 crvena paprika bez semena i isečena na kockice
  • 1 kašika paradajz pirea (paste)
  • 1/3 šolje (90 ml) belog vina
  • 1 šolja (240 ml) pilećeg bujona
  • prstohvat soli i bibera
  • 1/3 šolje (90 ml) pavlake za kuvanje
  • 50 g rendanog parmezana
  • 90 g svežeg bebi spanaća
  • 1 kašika seckanog peršuna

Priprema:

  1. U jednoj posudi umutite jaje, a u drugoj pomešajte brašno, so, biber, timijan, origano, sušenu papriku i začin od belog luka.
  2. Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, potom jedan po jedan file sa svih strana umočite prvo u umućeno jaje, potom u smesu dobijenu od brašna i začina, te spuštajte pažljivo na tiganj da se zapeku sa svih strana.
  3. Tako prženo meso odložite u rernu zagrejanu na 180 stepeni da se zapeče dok pravite sos. Zagrejte maslinovo ulje na tiganju na srednjoj do jakoj vatri, potom na tome propržite iseckani crni luk 3-4 minuta, zatim dodajte mleveni beli luk, origano, mlevenu papriku, sušeni paradajz, seckanu papriku i paradajz pire. Sve zajedno mešajte na vatri oko 2 minuta.
  4. Sipajte belo vino, neka provri sve zajedno oko 2 minuta, potom dodajte bujon, so i biber pa pustite da krčka oko 5 minuta. Dodajte pavlaku za kuvanje, parmezan i bebi spanać, mešajte sve i krčkajte dok spanać ne omekša.
  5. Meso ubacite u sos i pospite sve odozgo svežim peršunom i po želji sa još parmezana. Uživajte u svom obroku, prijatno!

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

BONUS VIDEO

Ko je spremio najbolju bečku šniclu, omiljeno jelo svake porodice?

Error in getting video.

​​​​​​

makonda-tracker