morate probati

Najmekše posne kiflice pripremaju se bez kvasca & brašna – spolja su hrskave, unutra vazdušaste i osvajaju na 1. zalogaj

0

U toku je Uskršnji post, vreme kada mnogi biraju laganije i posne recepte, ali to ne znači da moramo da se odreknemo omiljenih peciva.

Ovaj recept će vas oduševiti
Ovaj recept će vas oduševitifoto: V Dragana/Shutterstock

Ove kiflice savršena su opcija za one koji žele brz, ukusan i zdrav zalogaj bez upotrebe klasičnog brašna i kvasca.

 

Mekane su, mirisne i lako se prave, a idealne su za doručak, užinu ili čak kao deo praznične trpeze. U nastavku ti donosimo recept za ove savršene posne kiflice!

 

Sastojci:

 

  • 200 g mlevenih ovsenih pahuljica
  • 100 g skroba (kukuruznog ili krompirovog)
  • 1 prašak za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 50 ml maslinovog ulja ili kokosovog ulja
  • 150 ml biljnog mleka (bademovo, ovseno ili sojino)
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1 kašika meda ili javorovog sirupa (opciono)

 

Priprema:

 

  1. U posudi pomešajte mlevene ovsene pahuljice (ili bademovo brašno), skrob, prašak za pecivo i prstohvat soli.
  2. Dodajte maslinovo ili kokosovo ulje i promešaj da se dobije mrvičasta smesa.
  3. U drugoj posudi sjedinite biljno mleko sa limunovim sokom i ostavite da odstoji 5 minuta.
  4. Dodajte tečne sastojke u suve i dobro umesite testo dok ne postane mekano i elastično. Po potrebi dodajte još malo ovsenog brašna ako je testo lepljivo.
  5. Testo podelite na manje loptice, razvaljajte ih u krug i secite na trouglove.
  6. Urolajte kiflice i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.
  7. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta dok ne postanu blago zlatne.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Pobedničko jelo

 

makonda-tracker