morate probati

Slasna domaća pica gotova očas posla: Ukusna je i hrskava i sprema se BEZ KVASCA, a najbolji deo – peče se u tiganju!

0

Spolja hrskava, iznutra mekana, pravi od jednostavnih sastojaka koje sigurno već imate kod kuće.

Ova pica miluje sva čula
Ova pica miluje sva čulafoto: Shutterstock / wanchai

Evo recepta za savršenu brzu picu iz tiganja sa domaćim testom bez kvasca! Ovo je idealno rešenje kada vam se jede pica, a nemate vremena da čekate da testo naraste.

 

Najbolje od svega – biće gotova za manje od 20 minuta!

 

Sastojci za testo:

 

  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • ½ kašičice soli
  • 120 ml jogurta 1 kašika maslinovog ulja

 

Sastojci za fil:

 

  • 3 kašike pasirani paradajz
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 50 g šunke ili pečenice (seckano)
  • Origano, bosiljak, masline po ukusu

 

Priprema:

 

  1. U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte jogurt i maslinovo ulje, pa zamesite glatko testo.
  2. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo u oblik tiganja u kojem ćete peći.
  3. Tiganj malo nauljite i zagrejte na srednjoj vatri, zatim stavite testo i pecite 3-4 minuta dok ne porumeni s donje strane.
  4. Okrenite testo, premažite paradajzom, dodajte kačkavalj i ostale sastojke po želji. Poklopite tiganj i pecite još 5 minuta dok se sir ne istopi.
  5. Poslužite toplu i uživajte u domaćoj pici iz tiganja!

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Goran Abramović, pica majstor

Error in getting video.

 

makonda-tracker