Spolja hrskava, iznutra mekana, pravi od jednostavnih sastojaka koje sigurno već imate kod kuće.

Evo recepta za savršenu brzu picu iz tiganja sa domaćim testom bez kvasca! Ovo je idealno rešenje kada vam se jede pica, a nemate vremena da čekate da testo naraste.
Najbolje od svega – biće gotova za manje od 20 minuta!
Sastojci za testo:
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- 120 ml jogurta 1 kašika maslinovog ulja
Sastojci za fil:
- 3 kašike pasirani paradajz
- 100 g rendanog kačkavalja
- 50 g šunke ili pečenice (seckano)
- Origano, bosiljak, masline po ukusu
Priprema:
- U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte jogurt i maslinovo ulje, pa zamesite glatko testo.
- Na pobrašnjenoj površini razvucite testo u oblik tiganja u kojem ćete peći.
- Tiganj malo nauljite i zagrejte na srednjoj vatri, zatim stavite testo i pecite 3-4 minuta dok ne porumeni s donje strane.
- Okrenite testo, premažite paradajzom, dodajte kačkavalj i ostale sastojke po želji. Poklopite tiganj i pecite još 5 minuta dok se sir ne istopi.
- Poslužite toplu i uživajte u domaćoj pici iz tiganja!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Goran Abramović, pica majstor
( Glossy, E.S. )