Jednom kada isprobate ovaj recept, uvek ćete mu se vraćati.

Ako tražite savršen dezert koji se brzo i lako priprema, ovaj slatki rolat je pravi izbor!
Pečen za samo 20 minuta, osvaja mekoćom i bogatim ukusom koji se topi u ustima. Njegova nežna tekstura i savršeno izbalansiran fil čine ga idealnim za svaku priliku, bilo da želite da obradujete goste ili sebe.
Najlepše od svega – ne zahteva puno truda, a rezultat je prava poslastica!
SASTOJCI
- 170 g putera
- 80 g šećera u prahu
- 1 kašika ulja
- 1 jaje
- 8 g vanilin šećera
- prstohvat soli
- 320 g brašna
- 1 g praška za pecivo
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 1 kašika kakaoa
- džem od breskve
- kikiriki
PRIPREMA
- U jednoj posudi pomešajte puter, šećer u prahu, ulje, jaje, vanilin šećer i prstohvat soli. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa sve sjedinite u testastu smesu. Testo podelite na dve jednake polovine.
- Jednu polovinu zadržite u posudi i dodajte kukuruzni skrob, te mesite rukama. Potom dodajte kakao i sve sjedinite zajedno.
- Oklagijom dobro razvaljajte obe polovine testa, položite tako razvaljano testo bez kakaa pa preko njega stavite braon testo sa kakaom. Potom izjednačite ivice i počnite zajedno da ih rukama savijate u rolat.
- Uvijte u provudnu foliju i ostavite oko 30 minuta u zamrzivaču da se ohladi i stisne. Potom rolat isecite na jednake parčiće, rasporedite ih preko pek papira na dnu pleha i stavite da se peku oko 20 minuta na 180 stepeni u rerni.
- Kada se ispeku neka se malo prohlade, pa ih jedan po jedan premažite džemom od breskve, potom uvaljajte u usitnjeni kikiriki. Možete ih poslužiti. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Raša i Seka komentarišu jelo
( Glossy, E.S. )